fbpx

Tidligere kulturredaktør bliver programansvarlig for ny spillefilmfestival

Det bliver tidligere kulturredaktør Klaus Knakkergaard, der skal være med til at sætte retningen for hele Danmarks nye spillefilmfestival, OFFSpring.

Det skal han i rollen som programansvarlig, hvor han sammen med et rutineret og dedikeret hold skal sikre, at man indfrier de store ambitioner og visioner, der er for landets største spillefilmfestival.

”At få lov til at skabe en filmfestival, der har så meget på hjerte, sammen med dygtige mennesker, der har så store hjerter for kulturen, gør mig ægte lykkelig. Jeg glæder mig til at skabe det rum, hvor kultur og fællesskab ikke bare mødes, men forenes. Der er mere end nogensinde brug for, at kulturen er med til at guide os til at forstå og sætte lys i den verden, vi lever i, og det er – blandt meget andet – det vi vil med OFFSpring”, siger Klaus Knakkergaard.

I festivalen kommer han til at indgå i et tæt samarbejde med blandt andet kunstnerisk leder for Odense International Film Festival og OFFSpring, Birgitte Weinberger. Hun glæder sig over tilgangen af en profil, der kommer med bred forankring i det fynske kulturliv.

”Med Klaus får vi en kollega med et stort kulturelt udsyn og ikke mindst store visioner. OFFSpring skal ikke kun være for Odense, Fyn eller Danmark. Målet er at etablere en festival, der rækker ud mod både filmskabere og filmelskere i hele verden. Med tilgangen af Klaus tager vi nu endnu et stort skridt mod at nå i mål med det”, siger hun.

Klaus Knakkergaard er begyndt på The OFFice pr. 1. august. Han bliver naturligt også en del af den forestående Odense International Film Festival. Han kommer fra en stilling som presseansvarlig for det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics under Erhvervshus Fyn.

Fakta:

  • Klaus Knakkergaard (f. 1982)
  • Uddannet journalist (2009)
  • Tidligere kulturredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. (2020 – 2023)
  • Tidligere redaktør for ugeaviser og magasiner i Odense (2018 – 2023)
  • Tidligere presseansvarlig for det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics under Erhvervshus Fyn