fbpx

Her er juryerne til OFF24

OFF24 banker med større og større kraft på døren, og det kan både høres, ses og mærkes, at Odense igen er på vej til at blive hele verdens centrum for kortfilm.

Hele 148 kortfilm er med i årets konkurrencer, og deres skæbne bliver lagt i hænderne på året juryer, der igen år spænder vidt, bredt og dybt.

På årets festival skal seks forskellige juryer på arbejde, når de bedste film og filmskabere skal findes. Læs mere om de enkelte jurymedlemmer og deres respektive konkurrence-programmer herunder (klik på navnet for at læse mere om hvert enkelt jurymedlem):

DEN INTERNATIONALE JURY

Den internationale Konkurrence er fiktionsfilm fra udlandet, og de tager publikum med det meste af verden rundt, og hele følelsesregistret får en tur i manegen.

Ved festivalugens afslutning uddeler Den Internationale Jury fire priser: Best International Short Award, Soapbox Award, Artist Award og EFA-kvalifikationen.

Juryen består af Julie Rousson, Rasmus Hammerich og Anna Neye. 

DEN DANSKE JURY

Dansk film har en lang tradition for at excellere i det korte format – faktisk er danske kortfilm blevet belønnet med Oscarstatuetter langt flere gange end danske spillefilm. Men der er ingen grund til at nøjes med at tage Oscarakademiets ord for det: på OFF viser vi et udvalg af de bedste danske kortfilm fra de sidste to år. Programmet for Den Danske Konkurrence består af danske fiktionsfilm, hvor man kan opleve erfarne filmskabere såvel som morgendagens talenter.

Ved festivalugens afslutning uddeler Den Danske Jury følgende tre priser: Best Danish Short Award, FilmFyn Storyteller Award og Best Danish Performance Award.

Juryen består af Kamilla Wargo Brekling, Nicolaj Kopernikus og Miguel Dias

ANIMATIONSJURYEN

Animation er ikke kun for børn. Slet ikke faktisk. På OFF har vi vidst det længe, for da festivalen blev afviklet for første gang i 1975, var det kun animationskortfilm – eller tegnefilm, som de hed i folkemunde – der blev vist på festivalen.

I 2015 fik animationskonkurrencen den ultimative anerkendelse, da Oscar Akademiet tildelte animationskonkurrencen en Oscar-kvalificerende status, hvilket betyder, at vinderen af konkurrencen sendes direkte videre til præ-screening hos Oscar Akademiet.

I animationskonkurrencen vises der både danske og internationale film, og der uddeles i samarbejde med Animationssammenslutningen ANIS – som også udpeger animationsjuryen – to priser: Best Animation Short Award og Best Danish Animation Short Award.

Juryen er: Sidse Carstens, John Kenn Mortensen og Léahn Vivier-Chapas  

DOKUMENTARJURYEN

Den korte dokumentar har altid været tilstede på OFF og været en vigtig del af festivalens konkurrencer. Fra 2018 fik den korte dokumentar sit helt eget konkurrence-spor med to nye priser og egen jury. Derudover er vi utroligt stolte over, at dokumentarkonkurrencen er vores fjerde Oscar-kvalificerende konkurrence.

I Dokumentarkonkurrencen vises der både danske og internationale kortfilm. Ved festivalugens afslutning uddeler Dokumentar Juryen følgende to priser: Best Short Documentary Award og Best Danish Documentary Award

Juryen er Alessandra Celesia, Lea Glob og Carl Olsson 

PITCH ME BABY JURYEN

Pitch Me Baby er konkurrencen, hvor de to bedste kortfilmsideer bliver fundet og præmieret med arbejdslegater for i alt 50.000 kr. Live-pitch-konkurrencen afholdes under OFF24, hvor de bedste indsendte kortfilmsideer får lov til at dyste live på scenen foran en kompetent jury og et stort publikum. På fem minutter skal pitcherne præsentere deres ideer og tanker og overbevise juryen om, at netop deres ide fortjener prisen for dermed at komme et stort skridt nærmere realisering.

Juryen er Kim Magnusson, Sara Koppel, Fanny Leander Bornedal, Christian Bengtson og Cecilie McNair 

 

UNGDOMSJURYEN

Vores ungdomsjury er altid en lokal skoleklasse, og de har en stor opgave foran sig, når de skal udvælge den allerbedste ungdomsfilm på tværs af konkurrencerne. Der skal tages voksne beslutninger i processen, og vi har stor respekt for deres arbejde. I år er ungdomsjuryen 8.A. fra Tarupskolen.

”Det bedste, vi ved, er at se en god film. Vi har arbejdet med kortfilm i dansktimerne og har også prøvet lidt kræfter med at lave film selv, men vi er meget nysgerrige på, hvad en uge med mange kortfilm kan gi’ os. Vi er fulde af gå-på-mod og elsker nye udfordringer, og vi glæder os rigtig meget til at få lov til at vælge den bedste ungdomsfilm på OFF24.”