fbpx

Årets konkurrencefilm er klar!

De udvalgte filmskabere verden over har fået den glædelige besked, at vi meget gerne vil vise deres film under OFF20. Ud af omkring 3000 film har selektionsjuryen udvalgt 129, der således udgør årets konkurrenceprogram.

Hele verden fra en biografsal

Kidnappede leguaner, slåskampe i varevogne og en kvindes benhårde kamp for at få en skolebus ud at rulle på Tyrkiets snørklede veje. Der er film, der får dig til at skrælgrine, tage dig til hjertet i afmagt og i kærlighed. Det er film, der underholder, overrasker og stensikkert kommer til at give dig en ordentlig spand kuldegysninger.

Filmene spænder lige så geografisk bredt, som de strækker sig i vidt forskellige retninger, når det kommer til form og indhold. Som altid kan man dog tyde et par enkelte tendenser på tværs af kontinenter.

”I år har vi især set et fokus på de mere alvorlige film, der tager emner som flygtninge og misbrug op. Samtidig har teknologi og brug af sociale medier også været et stort tema. Vi kommer rigtig tæt på i år – helt ind, hvor det næsten bliver ubehageligt at se på. Det er meget ægte og meget ærligt.” fortæller festivalleder Birgitte Weinberger.

Fakta om årets selektion:

Ud af de omkring 3000 film, der blev indsendt til OFF, har selektionsjuryen udvalgt 129 film til hovedkonkurrencerne. De 129 udvalgte film kommer fra 42 forskellige lande, som eksempelvis Congo, Litauen og Sydkorea. Selektionsjuryen har set over 400 film over deres udvælgelsesrunder og har igen i år kategoriseret filmene under de fem kategorier: Animation, Dokumentar, Ungdomskonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Den Udenlandske Konkurrence.

Læs mere om de udvalgte film her

Se den samlede liste over udvalgte film her