Film For Alle

Odense International Film Festival har i samarbejde med Kulturregion Fyn udarbejdet projektet FILM FOR ALLE. FILM FOR ALLE skal sikre det brede publikum i alle fynske kommuner varierede tankevækkende filmoplevelser året rundt.

FILM FOR ALLE – film, foredrag og debat med kendte filmpersonligheder.
FILM FOR ALLE er en perlerække af filmtilbud, som biografer, biblioteker, Kulturhuse eller højskoleforeninger er aftager på ude i de ni fynske kommuner, hvor Odense International Film Festival arbejder sammen med dem alle.

Filmvisninger med det bedste af det bedste fra årets filmfestival, såsom et udvalg af vinderfilmene ledsaget af filmenes instruktører og/eller skuespillere, der ofte er unge filmtalenter på vej frem. Eksempler på disse er Anders Walter (Helium), fynske Jesper Quistgaard (Sværvægter) og Robert-vindende Aske Bang (Silent Nights).
Vi tilbyder også filmpakker, der kredser om et særligt land, tema eller en instruktør fra årets festival i kombination med en kendt filmpersonlighed, der kan folde filmene ud i fællesskab med publikum. I 2015 viste Jakob Stegelmann eksempelvis udvalgte animationskortfilm fra OFF14, samt egne favoritter under titlen Så Er Der Animation.

Instruktører og filmpersonligheder kommer rundt og fortæller om deres liv i filmens verden. Tidligere har Anne Grethe Bjarup Riis, Niels Malmros, Ghita Nørby og Ole Bornedal gæstet fynske biografer og biblioteker med dette koncept, og fremover vil også yngre instruktører på vej frem kunne møde deres publikum på denne måde.

Fyns helt egen produktion inden for film får her lov til at funkle. Vi sender filmpakker bestående af talenternes skarpeste skud rundt sammen med nogle af instruktørerne og institutionerne bag. Det kan f.eks. være i selskab med afgangselever fra den fynske filmskole 18frames, som præsenterer deres afgangsfilm.