fbpx

Fri for skam

Vi er alle sammen ’always a little OFF’, og det skal vi være glade for, værne om og ikke mindst snakke med hinanden om. Vi starter lige præcis den samtale op, når OFF – Odense International Film Festival sammen med Robert-vindende Mathias Broe tager transformationen af maskuliniteten og seksualiteten i hånden, når vi viser hans dokumentarfilm “Amfi” til Femi Festival d. 7. marts med efterfølgende Q&A.

Mathias Broe viser med filmen “Amfi”, at fjernelsen af skammen måske ikke kræver meget mere end et nedlagt amfiteater og tre mennesker, der tør tale sammen. Og så selvfølgelig et publikum, der lytter og snakker med.

En film uden grænser

Dokumentarfilmen er fortællingen om transformationen tre fremmede mennesker i mellem, når de får lov til at tale om seksualitet, maskulinitet og at finde ud af at være sig selv uden grænser. Vi er enormt glade for, at vi kan få lov til at være en del af at facilitere den vigtige samtale, som filmen både indeholder og lægger op til, hvilket også understreges af, at Mathias Broe vandt Pitch Me Baby konkurrencen under OFF17. Pitch Me Baby konkurrencen er netop skabt, så talenter har mulighed for at skabe de film, de måske ikke ville kunne lave ellers: de film, der har potentiale til at røre os så meget, at vi bliver nød til at snakke om det, vi netop har set.

Kortfilmskærlighed

Det er nemlig det, kortfilmen kan: skabe grobunden for den vigtige samtale. På forholdsvis få minutter kan mediet skabe en dialog, en transformation – en helt anden og vigtig virkelighed, som beskueren kan spejle sig selv i. Måske du genkender dig selv, sukker højlydt i lettelse over at nogen endelig har sagt, hvad du har tænkt så længe. Du føler dig altså mindre alene. Eller måske ser du intet af dig selv i den filmiske samtale. Måske er det hele nyt for dig; tankerne, temaerne, menneskene og situationen. Du bliver altså oplyst, inspireret: om du bliver set eller ser andre for første gang, så er det bare en god idé at snakke om, for gennem filmen skaber vi fællesskab og nye verdener.

Vi byder velkommen til en ny mulig verden, når vi deltager i den vigtige samtale, som kortfilmen kan skabe, sammen med Mathias Broe d. 7. marts på Femi Festival.

Læs mere om Femi Festival 2020 her
Læs vores interview med Mathias Broe her

Tid: Lørdag d. 7. marts 2020 kl. 13   
Sted: Ungdomshuset Odense 
Pris: fra 50 – 125 kr. – læs mere om billetter her