fbpx

OFF på Kunstmuseum Brandts

På OFF – Odense International Film Festival har vi et godt og solidt samarbejde med Kunstmuseum Brandts, hvor vi har haft flere installationer ved dem og håber selvfølgelig at fortsætte samarbejdet om at bringe kærlighed til kortfilm ud til
Odenseanerne.

Vi har tidligere haft installationer som Kærlighed til Lyd, Et Hjem i Verden og nu har OFF og Kunstmuseum Brandts endnu en gang skabt en fantastisk og spændende udstilling: Markante Kvinder.

OFF har sammensat et filmprogram med markante kvinder enten foran eller bag kameraet. Det er ikke kun de kvinder, der råber højest eller lever livet allerstørst, men også de kvinder som blot sætter aftryk og skaber indsigt og udsyn. Disse kvinders historier sætter sig fast i både hjerte og hjerne og skaber refleksion, lykke og gåsehud. Det er kvinder, der beviser, at man ikke behøver at skrige af sine lungers fulde kraft for at skabe ekko. Kortfilmene har alle været udvalgt til konkurrence på OFF – Odense International Film Festival gennem årene.

Glæd dig til at møde Markante Kvinder, der giver genlyd – glæd dig til at møde kvinder i fiktionen, i animation og dokumentaren – glæd dig til at opleve:

Daimi

Daimi, skabt af Marie Grahtø Sørensen, hev hele tre priser hjem under OFF12: The Youth Award, The Audience Award og The Artist Award – og det er intet under: historien om den 12-årige Daimi og hendes kælegris, giver kuldegysninger i en hjerteskærende historie, hvor vi langsomt skelner mellem fantasi og virkelighed.

Keeping Balance

Bernhard Wengers dokumentar blev vist under OFF15 og er en særlig fortælling om en særlig kvinde. Keeping Balance er en fortælling om en karruseltur og kvinden, der sidder i den. En særlig fortælling om et snurrende helle i en hverdag af minder fra en barndom med mørke stier og kvinden, der navigerer i dem.

Bacchus

Rikke Alma Krogshave Planetas animation blev vist under OFF18 og tager dig med på en særligt farvestrålende rejse: Alex keder sig på arbejde, i baren, i toget. Lige indtil hun bliver lokket ind af en dør til en anden verden af en usædvanlig fremmed, også er der mystik, farver, rytme, dans og leg.

The Promise

Denne svenske dokumentar af Paula Gustafsson, som blev vist under OFF18, snakker om løfter. Den slags, der er længe ventede. Den slags, der smerter næsten ubærligt. Den slags, der viser kærligheden i hele sit hverdagsagtige, vidunderlige, hjerteskærende, utrolige, tårefremkaldende væsen.

Egg

Martina Scarpellis animation Egg vandt Animation Talent Award til OFF18 med hendes historie om en kvinde og et æg. Kvinden er låst inde i et rum med et æg. Når hun spiser det, så angrer hun. Hun slår det ihjel. Hun lader det dø af sult. Hun og ægget er fanget i en cyklus af mæthed og tomhed, og hvor er vejen ud?

Home Swim Home

Valérie Leroy viser med Home Sweet Home, som blev vist på OFF17, at man ikke nødvendigvis behøver en svømmepøl for at tage sine første svømmetag. Hun viser os også en kvinde, der er alene og nyskilt og skal tage sine første svømmetag i en ny lejlighed og i et nyt liv, hvor hendes naboer heldigvis gerne vil lære at svømme.

Kunstmuseum Brandt følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor kan der opstå ventetid ved installationen. Installationen kan opleves på Kunstmuseum Brandts frem til den 31. januar 2021.