OFF workshops til skoleklasser

OFF tilbyder en masse sjove og spændende workshops for skoleklasser
Disse workshops foregår under selve festivalugen i uge 35 og rammer skolebørn i alle aldre.

Årets workshops omhandler blandt andet den nyeste tv- og medie teknologi, tværmedialisering samt konstruktion og produktion af computerspil.

Læs mere om disse fede workshops længere nede på siden.

Udtrykket ”Kopfkino” henviser til hovedet; den æggeformede skal, der omslutter de mest utæmmede og henslumrende – eller bevidst skjulte – dele af den menneskelige fantasi. Kopfkino hiver ikke bare disse dele frem i lyset, men placerer dem under lup; tanker fra de dunkle afkroge forstørres og formidles, endda i både høj- og bredformat, spredt ud over byens blanke facader. Gisp! Projektet Kopfkino anvender kameraet som forstærker og projicerer byens beboere – og deres daglige gøren og laden – op på de omgivende bygninger. Et projekt, der kræver, at man kender sin by.

Kollektivet ON/OFF afholder to workshops, der aktiverer Kopfkino lige midt i Odense; som deltager er der mulighed for at demonstrere sit omfattende lokalkendskab, og hvis man ikke lige har sådan ét, så er der hjælp at hente. Begge workshops har den urbane udforskning som omdrejningspunkt; på tre timer kortlægger deltagerne Odense, med Kopfkino som bagvedliggende tanke – og før, man ved af det, kan man velfortjent kalde sig ekspert i sin egen by.

Om aftenen går Kopfkino live og kreerer situationer baseret på workshoppens slutprodukter; hi-tech møder low-tech lige rundt om hjørnet!

Alderstrin: 16+
Dato: Torsdag 30/8 og Fredag 31/8

 

Angry Birds går til filmen, og Harry Potter er for længst blevet bygget i Lego, men hvad betyder det, at medierne blander sig sammen, og er det i det hele taget et nyt fænomen? Mediemuseets undervisningsforløb sætter fokus på sammensmeltningen af spil, tv og andre medier og engagerer eleverne i et sjovt og anderledes forløb med quizzer og diskussioner med det formål at sætte nutidens brogede mediebillede i perspektiv. Forløbet kan kombineres med et besøg i MedieMixeren, hvor eleverne kan lave chroma-key optagelser, blive interviewet af kendte tv-værter og arbejde med lydeffekter og -optagelse i lydstudiet. Pladsreservation nødvendig.

Alderstrin: 4.-10. klasse
Varighed: 90 min. Besøg i MedieMixeren ligger ud over forløbets varighed og bedes oplyses ved booking.
Deltagerantal: max. 30

Mediemuseet
Tirsdag 28/8 – fredag 31/8, hver dag kl. 10.30-12, torsdag dog kl. 12.30-14.

 

Computerspil og e-sport breder sig fra mediekultur til hverdagsliv og professionelle konkurrencer. Men tænker man egentlig over fortællingerne i den virtuelle verden, når modstanderen nedkæmpes og sejrens sødme er i sigte? Denne workshop fokuserer netop på computerspillets dramaturgi; gennem dekonstruktion og rekonstruktion af videoklip fra computerspil – også kaldet mashup-video – kan man skabe udbyggede handlingsforløb ved brug af dramaturgiske elementer.
Der vil være undervisere til stede på dagen, klar til at hjælpe alle deltagere med at sammenklippe deres spiluniverser.

Alderstrin: Folkeskoleklasser i udskolingen (8.-10. klassetrin)
Antal: 50-60 personer

Workshoppen afholdes i samarbejde med HF & VUC FYN Odense

KØNNET KROP OG SEXET SEKSUALITET 

I serien “LoveSex – fortællinger om kærlighed og sex” bliver publikum lukket ind i et dynamisk og sanseligt univers af ærlige fortællinger om kærlighed, intimitet, grænser, følelser og sex – fortalt af unge til unge. De delvist animerede kortfilm formidler personlige historier fra forskellige unges kærligheds- og sexliv, krydret med deres egne iPhone-optagelser og animerede fortolkninger af sex-oplevelser.
Fortællingerne ledsages af producer Mette-Ann Schepelern, som er til stede ved filmvisningen – klar-parat til at sætte filmene ind i en faglig ramme og ikke mindst klar til at besvare spørgsmål fra publikum.
Efter visningen afholder Sex & Samfund en workshop om, hvordan man – med udgangspunkt i “LoveSex” – kan tematisere køn, krop og seksualitet i undervisningen i gymnasiet, både i fagundervisningen og som en del af trivselsarbejdet. Under workshoppen kommer deltagerne dels til at arbejde med overordnede betragtninger over temaer som normer, rettigheder og seksuel sundhed, dels er der mulighed for at afprøve konkrete undervisningsaktiviteter.

Gæster:
Morten Emmerik Wøldike, sociolog, Sex & Samfund
Katrine Andersen, pædagogisk fagmedarbejder, Sex & Samfund
Mette-Ann Schepelern, producent og konceptudvikler

Varighed af filmvisning + workshop: 150 min.

Klik her for at tilmelde dig workshoppen