Chantal Akerman

Focus, Special - Aldersgrænse: 16+

Chantal Akerman (1950 – 2015) var en belgisk eksperimentaldokumentarist og en af det 20. århundredes store filmskabere – eller så stor man kan blive som avantgardist, der især er optaget af de rum, mennesker opholder sig i, om det så er hjemmets fire vægge, en elevator, en hotellobby eller byens facader og asfalt.

Akermans iagttagende og minimalistiske stil ligger et gådefuldt sted mellem fotografiet og filmen: Hendes indstillinger er ofte helt stillestående, og filmene bevæger sig så langsomt, at seeren tvinges til at opholde sig i filmen snarere end følge med i dens historie. Intet sted er det mere tydeligt end i de helt tidlige kortfilm, lavet kort efter Akerman droppede ud af filmskolen i Bruxelles og flyttede til New York, hvor hun boede ”som vagabond” på byens hoteller.

I La Chambre ser vi et glimt af Akerman selv i sine værelsers stilfærdige rod, der ellers er stilleben efter stilleben. Hôtel Monterey udfolder det slidte interiør i et lille hotel på Manhattan som en skattekiste: Tomme rum, uspektakulære hjørner, gange og nicher er filmens guld, mens hotellets gæster og ansatte bliver bipersoner i bygningens ordløse verden.

Præsenteret i samarbejde med Den Røvsmalle Biograf.

Screenings

Wednesday 29-08-2018 kl. 17:30 Momentum Bio 22 Billetter til rådighed Reserver billetter