EU & ME – Fællesskab, forening og fremtid i EU

Film For Alle inviterer til oplæg med politiker og foredragsholder Dan Jørgensen og stiller skarpt på EU gennem kortfilmens linse med stærke Østeuropæiske film fra OFF - Odense International Film Festival.

EU kan umiddelbart være en svær størrelse. På den ene side et stort bureaukratisk maskineri, der begrænser os med regler og love om krumme agurker og lakridspiber. På den anden side en sikret stabilitet i vores verdensdel, som ikke hidtil har eksisteret, da vi aktivt har rykket sammen i bussen.

Men selvom vi har rykket sammen, er vi stadig ganske forskellige. Europa er en mosaik af forskellighed og diversitet, og der er stadig meget, vi ikke kender til hinanden. For hvad er EU egentligt, og hvordan kan vi blive klogere på vores samlede fællesskab?

Politiker og tidligere medlem af EU-parlamentet, Dan Jørgensen, vil tage temperaturen på EU og fortælle om den aktuelle situation Unionen står i, set med ideologiske briller. Med engagement, humor og analytisk sans vil Jørgensen bringe os tættere på svarene på nogle af de svære spørgsmål: Hvordan ser fremtiden ud for at bevare et stærkt europæisk fællesskab, blandt andet i lyset af det forestående Brexit? Hvordan står det til med samhørigheden mellem EU's mange lande, og hvordan forener vi vores ligheder og forskelle?

Kortfilmen kan hjælpe os med at blive klogere på dette. Gennem den korte film kan vi få et indblik i andres verden og kultur, og den vej igennem udforske hvad EU består af. Denne aften sætter vi fokus på Østeuropa med stærke film fra Odense International Film Festivals bagkatalog.

Arrangementet varer 110 minutter; 45 minutters oplæg ved Dan Jørgensen, efterfulgt af filmvisning og debat.

Film for Alle besøger:
24/3 – Glamsbjerg Biograf RESERVER BILLETTER HER
25/3 – Cafe Biografen RESERVER BILLETTER HER
26/3 – Bio Langeland RESERVER BILLETTER HER

Tider

Sunday 24-03-2019 kl. 15:00 Glamsbjerg Biograf
Monday 25-03-2019 kl. 16:00 Cafebio 1
Tuesday 26-03-2019 kl. 19:00 Bio Langeland