Jakob Stegelmann

Animation Fix, Focus

Danmarks tegnefilmsekspert nr. 1 får OFFs Ærespris Tegnefilmsekspert, filmanmelder, redaktør, tv-vært gennem tre årtier og ven af festivalen Jakob Stegelmann står på scenen i en regn af konfetti til årets åbningsfest i anledning af overrækkelsen af OFFs Ærespris 2018. En pris, Jakob Stegelmann får for sin evigt ungdommelige energi og uforlignelige dedikation til animationens univers. Og for sit store engagement i festivalen, både som jurymedlem og tilbagevendende gæst i programmet siden 1983.

Hør, hvad Stegelmann selv siger: ”I min optik er OFF ensbetydende med animation; noget fabulerende, frit, nyskabende og overraskende. På festivalen i 2015 viste jeg et program, der kun bestod af introsekvenser fra computerspil.
De er også en slags kortfilm. Det er vigtigt, at der er nogen, der tør tage det sjove alvorligt og hele tiden stille spørgsmålene: Hvad er animation? Hvad er en kortfilm? Og også tør sige med en vis åbenhed: Det får vi se!”

Æresprismodtager Stegelmann er selvfølgelig vært, når vi blænder op for et filmprogram fuld af evergreens fra animationens hellige haller – iblandet nogle vidunderligt sære elementer, som det sig hør og bør, når det handler om tegnefilm i Stegelmanns bog. Ingen forener sjov og alvor så fint som han selv, eller er så dygtig til at udfordre klassikere med det nyeste nye, hvad end det så er mainstream eller kult. Hvad der ellers kommer til at foregå? Det får vi se!

Spar Nord Samtalesaloner præsenteres med støtte fra Spar Nord Fonden.

Screenings

Monday 27-08-2018 kl. 14:30 Momentum Sal 31 Billetter til rådighed Reserver billetter