Bæredygtig pop-up

Focus, Made in europe - Aldersgrænse: 16+

Åbningsreception og filmvisning

I uge 35 åbner et arbejdende showroom, hvor formidling af bæredygtige tekstiler og FN’s Verdensmål er i højsædet. Det er tre lokale designeres udstillingsvindue, hvor odenseaneren kan få afmystificeret nogle af fordommene ved økologi, genbrug og genanvendelse. Tre modeiværksættere formidler hver deres tilgang til bæredygtighed i produkter, som traditionelt har et stort CO2-aftryk og viser alternativer til fast fashions brug og smid væk-kultur.

Til åbningsreceptionen vises kortfilm, der afsøger skyggesiden af nutidens produktionsformer og danner grundlag for en talk om cirkulær økonomi, og hvorfor det kan være en del af en bæredygtig strategi at få tekstilproduktion tilbage til Europa.

Bara Baras streetwear er lavet af økologiske- eller restmetervarer, der ellers skulle have været brændt eller destrueret.

Vain Dane Athletic/VDA designer sportstøj af regenereret nylon udvundet fra fiskenet og havplastik. Le Pirol valgte den konventionelle modeverden fra til fordel for en balanceret og økologisk strikproduktion i Danmark efter et trist indblik i tekstilproduktionens indvirkning på klima og især på de mennesker, som arbejder i produktionen.

Arrangementet er støttet af EU-midler, og aktørerne er en del af projektet ”Cirkulær i Odense” sammen med VandCenter Syd og Odense Renovation.

Tider

Wednesday 28-08-2019 kl. 19:00 Brandts Passage 31E