Salaam Filmfestival

Junior - Aldersgrænse: 14+

I år gæster Salaam Filmfestival OFF med filmen Run Boy Run - den virkelige historie om Yoram Israel Fridman. I 1942 flygter han som otteårig fra tyskerne, væk fra ghettoen i Warszawa. Han er våd, kold og alene i en stor skov, indtil han finder Magda. Hun kalder ham Jurek og lærer ham Ave Maria, så han kan passere for en polsk katolik. Men Magda bliver angivet til SS, og Yoram er på flugt igen.

 

Run Boy Run er en film om racismens mørke, men også om uselvisk altruisme og ukuelig vilje til livet. Efter filmvisningen vil et oplæg føre publikum tilbage til Warszawas ghetto under Anden Verdenskrig: Hvorfor forfulgte nazisterne egentlig Europas jøder? Og hvordan var holdningen generelt til jøder i Polen? Oplægget vil også forsøge at indkredse den menneskelighed, filmen skildrer, og drage paralleller til børn på flugt i Europa i dag.

 

Salaam Filmfestival produceres af foreningen Salaam Film & Dialog, der arbejder for kendskab til film fra hele verden, for kulturel inklusion og socialt engagement.

 

FILM:

Run Boy Run

Director: Pepe Danquart

Germany, France, Poland / 2013 / 112 min.

Tider

Thursday 29-08-2019 kl. 09:00 Momentum Bio 6 billetter til rådighed Reserver billetter

Film i programmet