Sara Koppel: Embraces

By night, Focus - Aldersgrænse: 16+

Premiere og retrospektiv for en flabet-munter sanselighedsprofet

Sara Koppel er pioner indenfor den håndtegnede erotiske animationsfilm og autodidakt fuldtidstegner, siden hun som 14 år gammel punker fik sin start hos tegnedrengene og Swan Film på Valhalla i 1984. Hun har arbejdet på alle større animationsfilm i 1980’erne og 1990’erne med Jannik Hastrup og A. Film og siden 2002 haft sit eget atelier, Koppel Animation.

Sara Koppel har været foregangskvinde for at bruge sin analoge, flabede streg til at undersøge voksne emner som miljøpolitik, kønsdynamikker og seksualitet. Måske kunne man kalde Sara Koppel en progressiv traditionalist: Med lige mængder udadvendthed og inderlighed har hun fundet en tone mellem hardcore punks hæse råb og poetiske hviskestemmer i naturidyl. Og fællesnævneren for hendes værk er den intense berøring; hvad end det er hud-mod-hud, hud-mod-blyant eller blyant-mod-papir. Som ven af OFF gennem mange år har hun optrådt både i konkurrencer med egne animationsfilm og bag scenerne som medlem af festivalens udvælgelsesjury i kraft af sin rolle i ANIS – Danish Animation Society.

Tag en ven eller fremmed i hånden og klem til; Sara selv er vært for en animeret rejse ind i begærszoner, og aftenen slutter med en festivalpremiere på Sara Koppels seneste film, et billeddigt om menneskets behov for nærkontakt med andre væsner. Omfavnelse er livgivende – og livsnødvendig.

Tider

Tuesday 27-08-2019 kl. 21:00 Momentum Bio 14 billetter til rådighed Reserver billetter