fbpx

Veje i Filmbranchen m Christian Tafdrup

Bag om Filmen, Fokus

Hvad skal der til for at komme frem til den helt afgørende debutfilm og hvor svært er det at få lov til at lave film nr. 2? Hvad gør man, hvis man ikke har taget den mere lige vej ind i filmbranchen og måske er uddannet på en alternativ filmskole eller baggrund? Og hvordan opnår man den første helt afgørende støtte fra Det Danske Filminstitut?
Alt dette og mere kan du få indsigt i to FilmFyn talks, hvor du kan møde de talentfulde og kompromisløse instruktører Puk Grasten og Christian Tafdrup samt de konsulenter fra Det Danske Filminstitut, som har støttet deres film.

Instruktør CHRISTIAN TAFDRUP / vejen til debut / DFIs New Danish Screen støtteordning

Vejen til debut kan være lang og svær - og det samme kan vejen til den første og afgørende finansiering.

Med støtte fra New Danish Screen, har Christian Tafdrup de seneste år debuteret med stor succes i det lange format med spillefilmene Forældre og En Frygtelig Kvinde.

Med udgangspunkt i Tafdrups to spillefilmforløb under ordningen, som på hver deres måde karakteristiske for, hvilke muligheder og problemstillinger, som knytter sig til debuter, møder vi instruktør Christian Tafdrup og Kunstnerisk leder Mette Damgaard-Sørensen i samtale om vejen til debut. Du får indblik i de metoder, som New Danish Screen anvender, hvordan man får støtte til at prøve kunstneriske greb af og hvad der skal til for at opnå støtte fra ordningen.

Tider

lørdag 03-09-2022 kl. 12:00 Den Fynske Opera 200billetter til rådighed Køb billetter