Vincent, Anders & Adrian

Artistic profile, Focus - Aldersgrænse: 16+

Filmskaber og skuespiller Marijana Jankovic taler med irske Vincent Lambe, rumænske Adrian Silisteanu og danske Anders Walter; tre prisvindende kortfilminstruktører om kunstnerens forpligtigelse til at bruge sin stemme i verden.

Den irske instruktør og producer Vincent Lambe (f. 1980) er dobbeltvinder af Cannes Young Director Award. Hans oscarnominerede kortfilm Detainment (2018) modtog stående ovationer ved filmfestivalen i Cannes og har siden sejret ved adskillige prisuddelinger. Detainment baserer sig på den sande historie om drabet på toårige James Bulger i 1993; et drab uden sidestykke i engelsk kriminalhistorie.

Tegner, illustrator og instruktør Anders Walter (f. 1978) debuterede som kortfilminstruktør i 2011 og vandt tre år senere den ultimative filmpris, en Oscar, for sin kortfilm Helium (2013). I filmen bliver unge Alfred, som ligger dødeligt syg på hospitalet, gode venner med rengøringsmanden Enzo, og sammen udvikler de den magiske fantasiverden Helium.

Rumænske Adrian Silisteanu (f. 1975) er instruktør og fotograf. I 2012 udkom hans debutkortfilm, og i 2016 instruerede han den ligeledes korte Written/Unwritten; filmen har til dags dato vundet flere end 20 fornemme priser, heraf mange hovedpriser, på filmfestivaler over hele verden. Written/Unwritten udspiller sig udenfor en fødeklinik, hvor en Romafamilie risikerer at gå i opløsning, da familiens mindreårige datter selv bliver mor.

Skuespiller og instruktør Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF – Odense International Film Festival. Under temaet ’mod’ tegner hun stregen for et personligt program med kulturelle rødder og kærlighed til forskelligheden som centrale holdepunkter.
Dyk ned i modets mange lag i selskab med Marijana og internationalt anerkendte filmgæster ved en række samtalearrangementer i uge 35.

Tider

Friday 30-08-2019 kl. 16:30 Momentum Sal 61 billetter til rådighed Reserver billetter