Vollsmose, velfærdsdrøm

Made in europe

Odense-bydelen Vollsmose har længe været et betændt politisk emne – med begrebet ’ghetto’ som debattens evige omdrejningspunkt. Men Vollsmose er grundlagt som en drøm; et visionært velfærdsprojekt, der husede store forventninger i sin spæde form. Alt dette kan man se med egne øjne, når Spoken Word Festival i samarbejde med OFF og Vollsmose Bibliotek viser en lille dokumentarisk filmperle fra 1968, optaget mens byggeriet af Vollsmose var i fuld sving. Efter filmvisningen samtaler stadsarkivar Johnny Wøllekær med filmens kamera- og produktionsmand Ebbe Larsen om Vollsmoses historie og udvikling fra et historisk og personligt perspektiv.

Ebbe Larsen har en fortid som filminstruktør og indehaver af produktionsselskabet Orion Film, der står bag dokumentarfilmen. Desuden har han virket som tv-producent og chef for TV 2 / Fyn og arbejder i dag som forfatter og foredragsholder med speciel interesse i Odenses historie.
Johnny Wøllekær har været ansat ved Historiens Hus i over 25 år, er uddannet cand.mag. i historie fra SDU, hvor han også underviser i dag. I foråret blev han ansat som ny stadsarkivar på stedet. Han er opvokset i Odense og har i en længere periode boet i Vollsmose.

Der er gratis adgang til arrangementet, og billetbestilling er ikke nødvendig. Ved større grupper kan der dog reserveres plads via cathrine@spokenwordfestival.dk.

Tider

Thursday 29-08-2019 kl. 18:00 Studenterhus Odense