fbpx

20.000 børn og unge skal allerede Med Skolen i Biografen på Fyn

Kulturregion Fyn inviterer sammen med Det Danske Filminstitut de fynske skoler og ungdomsuddannelser i biografen – og 20.000 billetter er allerede solgt.

Med Skolen i Biografen – MSiB – er en landsdækkende skolebiografordning, der hvert år inviterer 240.000 elever fra landets skoler i biografen til kvalitetsfilm. Mere end 120 biografer på landsplan er med i ordningen, hvis ambition er at kvalificere filmundervisningen ved at give skolen langt bedre vilkår for at anvende biografen som klasselokale. Til filmene er der udviklet gratis undervisningsmateriale, så klasser kan arbejde videre med filmene efter biografturen.

På Fyn præsenteres MSiB i samarbejde med Kulturregion Fyn og OFF – Odense International Film Festival, og dette efterår vises der film i 17 fynske biografer. Allerede nu er der solgt 20.000 billetter til de omkring 150 filmvisninger rundt om på øen, men der er stadig ledige pladser.

Fynsk tiltag: kortfilm på skoleskemaet
Som noget særligt på Fyn tilbydes der, udover visninger af spillefilm og lange dokumentarfilm, pakker med kortfilm fra OFF. Udvidelsen med kortfilmspakker blev introduceret som noget nyt til udskolingen sidste år, og tilbuddet fortsætter i skoleåret 2018-19 med en unik selektion af nogle af de bedste kortfilmsperler fra OFF17. Filmene er særligt udvalgt til et ungdomspublikum og kredser alle om temaet familierelationer. Der er også udviklet undervisningsmateriale til de særlige kortfilmspakker.

Festivalleder Birgitte Weinberger forklarer, hvorfor netop kortfilm er særligt egnet til Med Skolen i Biografen:
”Film i det korte format er som skabt til undervisning, da man på kort tid kommer vidt omkring – både tematisk og geografisk. Der er stof til mange timers undervisning i selv de korteste film.”

Stadig ledige biografsæder
Der er stadig ledige pladser til filmvisningerne på Fyn, og billetter bookes via hjemmesiden https://hval.dk/mitcfu/msib/velkommen.aspx

MSiB kører fra oktober til december på Fyn, og man kan se det fulde program på: https://filmportalfyn.dk/msib/

 

Med Skolen i Biografen udbydes som del af Kulturregion Fyn projektet ’Film for børn og unge’, der koordineres af OFF – Odense International Film Festival.
Med Skolen i Biografen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, centre for undervisningsmidler, filmudlejere, biografer og kommuner i Danmark.