fbpx

750.000 kr til OFF

OFF – Odense International Film Festival – er Danmarks ældste og eneste Oscarkvalificerende festival. Nu har OFF modtaget OFF 750.000 kroner fra Region Syddanmark til øget marketing- og turismeindsats over de næste tre år.

Siden 1975 har publikum kunnet opleve kortfilm fra hele verden på Odense Internationale Film Festival, som er Danmarks ældste – og eneste Oscarkvalificerende – filmfestival.
Udviklingen har taget fart i de seneste år, og OFF er blevet en af Europas mest betydningsfulde kortfilmsfestivaler. Med 3000 tilmeldte film fra over 100 forskellige lande, hele fire Oscarkvalificeringer, et overflødighedshorn af sidearrangementer, og mere end 30.000 besøg fra nær og fjern, har OFF i dén grad markeret sig som et kulturelt fyrtårn på Fyn.
Men der er plads til flere besøgende, og nu får OFF mulighed for at udbrede kendskabet til festivalen og dermed trække endnu flere gæster til Odense i uge 35. Region Syddanmark har nemlig bevilget 750.000 kroner til en udvidet markedsføringsstrategi, som inkluderer hele regionen.
– Det er virkelig dejligt, at Region Syddanmark vælger at bakke så helhjertet op om OFF. Vi har en filmfestival i Odense, som er unik for hele landet, og selvom den er kommet langt, så er der fortsat masser af potentiale. Her kommer bevillingen til at gøre en stor forskel i at udbrede kendskabet, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
Målet er at udvikle og implementere en strategi, der styrker ikke blot festivalens, men byens og regionens brand, som et film- og kulturmekka. På den måde skal den nationale og internationale turisme til Odense og Region Syddanmark styrkes.

– Det er måske ikke alle, der er klar over det, men i Danmark kan vi virkelig noget med kortfilm. Det vidner hele tre Oscarstatuetter siden årtusindskiftet i den grad om. Derfor vil Region Syddanmark gerne være med til at udbrede kendskabet til både resten af Danmark og udlandet, så filmentusiaster fra nær og fjern kan drages til Odense i uge 35, siger formand for Udvalget for regional udvikling i Region Syddanmark, Søren Rasmussen (DF).

Selvom Odense Internationale Film Festival møder stor anerkendelse inden for filmindustrien i både ind- og udland, er festivalen ikke blevet en integreret del af resten af landets bevidsthed – endnu.

Det skal den øgede marketingsindsats være med til at ændre på, så Odense International Film Festival når nye publikummer uden for Fyn. Ligeledes skal den øgede opmærksomhed og antal besøgende skaffe flere private investorer, som kan sikre festivalen langt ind i fremtiden.

FAKTA
• OFF er hele Danmarks internationale, Oscar-kvalificerende kortfilmfestival. OFF er en anderledes filmfestival, der blev startet med lidenskab og opfindsomhed; en sjæl, som filmfestivalen har bevaret og dyrket siden.

• OFF støtter kortfilmkunsten kompromisløst, men er også en publikumsfest med massiv opbakning i lokalmiljøet. Over hundrede ildsjæle melder sig som frivillige til festivalugen.

• OFF sender vinderen af Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen og Dokumentarkonkurrencen til Oscar-selektionen. Desuden er filmfestivalen blevet officiel partner med Det Europæiske Filmakademi.

Kontakt
Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf. 20 91 10 31
Søren Rasmussen, formand for Udvalget for regional udvikling, Region Syddanmark, tlf. 29 64 31 97
Birgitte Weinberger, festivalleder, Odense International Film Festival, tlf. 65 51 28 37