fbpx

Årets jurymedlemmer er på hårdt arbejde

OFF18 er lige nu i fuld sving – og det er årets jurymedlemmer bestemt også.

Med i årets konkurrencer er i alt 111 film fra ikke færre end 35 lande. Og til at bedømme de mange film, og ultimativt udvælge vinderne, er en række erfarne filmpersonligheder fordelt på seks forskellige juryer: Main Competition Jury, Danish Competition Jury, Animation Competition Jury, Documentary Competition Jury, Youth Competition Jury og Pitch Me Baby Jury.

Iblandt jurymedlemmerne finder man massevis af velkendte ansigter, som i årevis har beriget den danske og internationale film- og tv-branche med deres arbejde både foran og bagved kameraet – “Dicte”-skuespiller Iben Hjejle, tv-dokumentarist og journalist Anders Agger, klipper og konsulent på Lars von Triers guldpalmevinder “Dancer In The Dark” (2000) Anders Refn, oscarvindende producer Kim Magnusson samt rapper, producer og manuskriptforfatter Nikolaj Peyk – for bare at nævne nogle få.

Årets juryer har også internationalt format. Blandt andre kan man møde programlægger Ben Thompson fra den prominente filmfestival Tribeca Film Festival i New York og festivalkoordinator og filmjournalist Alexandra Gabrižová fra Academy of Performing Arts, Film and Television Faculty i Bratislava, Slovakiet.

I 2013 blev OFF Danmarks første oscarkvalificerende filmfestival og kunne sende vinderen af både Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence videre til garanteret vurdering af Oscarakademiet. Fra 2015 blev også Animationskonkurrencens hovedpris oscarkvalificerende, og i år er festivalen stolt af ikke alene at præsentere en helt ny Dokumentarkonkurrence, men også samtidig at kunne sende vinderen af konkurrencens hovedpris direkte videre til Oscarakademiet.

For de danske filmskabere er der endnu mere på spil; de nominerede til Robert Prisen for bedste danske kortfilm findes blandt filmene i Den Danske Konkurrence på OFF. Forud for festival shortlistes ti film af Danmarks Film Akademi, og de endelige fem nominerede til Robert Prisen afsløres ved lørdagens OFF Awards i Magasinet.

KONKURRENCER OFF18

Main Competition – Hovedkonkurrence

Jury: Instruktør, klipper og konsulent Anders Refn, skuespiller og instruktør Mads Riisom samt skuespiller Iben Hjejle.

Danish Competition – Den danske konkurrence

Jury: Manuskriptforfatter og instruktør Heidi Maria Faisst, instruktør Ulaa Salim samt programlægger og kurator Ben Thompson.

Animation Competition – Animationskonkurrence

Jury: Animationsinstruktør Ida Andreasen, animator og tegner Jonas Wagner samt festivalkoordinator Alexandra Gabrižová.

Documentary Competition – Dokumentarkonkurrence

Jury: Journalist Anders Agger, dokumentarfilmkonsulent Cecilia Lidin samt dokumentarinstruktør Eva Weber.

Youth Competition – Ungdomskonkurrence

Jury: 8.A fra Tarup Skole i Odense.

Pitch Me Baby

Jury: Instruktør og manuskriptforfatter Isabella Eklöf, animator Sara Koppel, producer Kim Magnusson, rapper og producer Nikolaj Peyk samt dokumentarfilminstruktør Sine Skibsholt.

Publikumsprisen

Prisen uddeles i samarbejde med TV 2/Fyn og går til den konkurrencefilm, der får flest publikumsstemmer i løbet af festivalugen.