fbpx

Årets vindere er fundet!

Hele 129 kortfilm fra 42 lande har været vist på OFF – Odense International Film Festival i den forgange uge, både online men også fysisk i Odense for et filmelskende publikum fra nær og fjern.

 

Årets juryer har haft en stor og svær opgave foran sig med at finde årets vindere, men lørdag aften blev festivalens 14 priser uddelt til et varmt og festligt awardshow. Hovedprisen, HCA Award, går til ”Nina” af Hristo Simeonov. Vinderfilmen bliver sendt videre til Oscarakademiets nomineringsudvalg sammen med modtagerne af prisen for årets Bedste Danske Kortfilm, ”Uden at blinke” (”In the Blink of an Eye”) af Katrine Brocks, Børge Ring Award for bedste animationsfilm, ”Orgiastic Hyper-Plastic” af Paul Bush, samt Bedste Dokumentarfilm, ”Mama Rosa” af Dejan Barac. 

 

OFF20 har været i gang siden i mandags og OFF Awards varsler slutningen på årets fysiske festival. Det har været en uge med provokerende, smukke, hjerteskærende, tårefremkaldende kortfilm, paneler, samtaler, koncerter og filmvisninger, der endeligt kulminerede i aftes til Awardshowet. Skuespiller Claus Riis Østergaard indtog på forrygende vis rollen som vært på prisuddelingen til den 45. udgave af OFF – Odense International Film Festival.

Tak for i år – tak for film

OFF ønsker stort tillykke til alle vinderne og for festivalleder Birgitte Weinberger er prisshowet og hele festivalugen en hyldest til det fællesskab, som kulturen skaber:

”Det har været en fantastisk uge. Jeg er så glad og stolt over, at det lykkes at få stablet en fysisk festival på benene i denne foruroligende tid. Vi har holdt afstand. Hænderne rene. Hovedet koldt og hjertet varmt, og der skal lyde en kæmpestor tak til alle vores mange gæster fordi de har passet så godt på hinanden. Det har virkelig været en skøn festival, der på mange områder har været anderledes men med det samme bankende hjerte: meningsfulde møder, kortfilm og kærlighed.”

En rejse i mangfoldighed

Årets vinderliste taler sit tydelige sprog: det er en fortælling om mangfoldighed og om en enorm geografisk spændvidde. Den prisvindende producer, Morten Kaufmann, som sidder i årets hovedjury udtaler:

”Jeg har virkelig fået et kulturelt los i røven af årets film. Et mærkat, som jeg særligt vil sætte på årets udvalg af film, er mangfoldighed. Det har været en stor rejse, som filmene har taget mig med på: Det ene øjeblik er jeg i Libanon, det andet i Serbien og så Kina… Det har været vanvittigt inspirerende, at komme med på den rejse.”

Herunder er den komplette liste over alle årets vindere på OFF – Odense International Film Festival:

Grand Prix – HCA Award: “Nina” af Hristo Simeonov

OFF Storyteller Award: “On the Boat” by Baizak Mamataliev

OFF Artist Award: “Wade” af Upamanyu Bhattacharyya & Kalp Sanghvi

OFF: Short Film Candidate for the European Film Awards 2020: “Nina” af Hristo Simeonov

Best Danish Short Film: “Uden at blinke” (“In the Blink of an Eye”) af Katrine Brocks

FilmFyn Talent Award: “Barnepigerne” (”The Nannies”) af Signe Barvild Stæhr

Børge Ring Award: “Orgiastic Hyper-Plastic” af Paul Bush

Animation Talent Award: “Totem” af Katrine Glenhammer

Best Short Documentary: “Mama Rosa” af Dejan Barac

The Soapbox Award: “Everything for Riana” af Mihai Dragolea

Youth Award: “Manifest” af Assa Rytter

Fyens Stiftstidende Audience Award: “Bonaparte” af Jesper Quistgaard

Pitch Me Baby Main Prize: “Splittet” af Jahfar Muataz

Pitch Me Baby Special Mention: “Kvalt” af Amalie Maria

Robert Prisen Shortlist: ”Bleed” af Hannah Elbke, ”Hvor træerne blokerer for lyset” (”100,000 Acres of Pine”)  af Jennifer Alice Wright, “Kaldet” (”A Calling”) af Christian Bengston, ”Pinkies begravelse” (”Pinkie’s Funeral”) af Simon Mortensen, ”Uden at blinke” (”In the Blink of an Eye”) af Katrine Brocks

 

Hovedjury:

Amalie Næsby Fick

Mazen Haj Kassem

Morten Kaufmann

 

Den danske jury:

Anna Henckel-Donnersmarck

Rasmus Botoft

Sun Hee Engelstoft

 

Animationsjury:

Charlotte de la Gournerie

Johan Oettinger

Michael Wikke

 

Dokumentarjury:

Anne Gry Friis Kristensen

Ellen Hillingsø

Mathias Broe

 

Ungdomsjury:

Munkebjergskolen, 9.A

 

Pitch Me Baby Jury:

Adam August

Kim Magnusson

Sara Koppel

Solbjørg Højfeldt

Ulaa Salim

 

Filmene kan ses indtil den 6. september på streamingtjenesten www.offstream.dk og søndag d. 30. august på Cafe biografen i Odense.

 

Foto: Kristian Gade