fbpx

Billetterne flyver af sted – har du sikret dig din?

Om mindre en én uge slår vi dørene op til OFF23 – 250 arrangementer; 129 film fra 45 forskellige lande og et overflødighedshorn af talks, debatter, quiz, konkurrencer og utrolig meget mere. Alt sammen med fokus på kortfilm. Mere end 15.000 billetter er allerede afsat, og selvom der stadig er rig mulighed for at komme med, så skal man ikke vente alt for længe med at booke sine billetter, hvis man vil sikre sig en plads til en af festivalens mange oplevelser.

Men hvad kan man egentlig opleve? Udover de mange filmvisninger på konkurrenceprogrammet præsenterer OFF23 vigtige samtaler og vi møder spændende gæster, der både kan sætte smil på læberne og tankerne i gang.

Man kan for eksempel glæde sig til at to af Fyns stolteste kulturinstitutioner går sammen om et helt nyt eksperiment. For hvordan ville en kortfilm se ud på teaterscenen? Det har Odense Teater sat sig for at prøve, når de transformerer den Oscar-nominerede kortfilm On My Mind til teaterscenen. Tirsdag den 29. august kl. 17.00 kan man komme til åben prøve, og onsdag den 30. august er der teaterforestilling, film og panel med instruktør Martin Strange-Hansen og teaterdirektør Jacob Schjødt. Det hele foregår på Odeon.

Man kan også få et helt unikt filmisk blik ind i krigens Ukraine. Da krigen begyndte, gik en række ukrainske filmskabere nemlig i gang med at dokumentere alt det, der omringede dem. Fem danske filmskabere har skabt fem kortfilm baseret på det massive materiale – små filmperler som alternativ til de reportager, vi ofte ser fra en krig. Man kan se de fem film og møde både danske og ukrainske filmskabere til arrangementet Når Krig Bliver til Film torsdag den 31. august kl. 11.00 og 19.00 samt fredag kl. 09.00 på Magasinet.

Er man til en musikalsk oplevelse, hvor det at blive voksen og finde sig til rette i livet uden at have en forældrerolle at spejle sig i er i centrum, så skal man til filmvisningen og koncerten Farvel Tid torsdag den 31. august kl. 20.00 på Frølageret. Her vil Lasse Aagaard vise sin musikfilm, Farvel Tid, der omhandler de forskellige stadier af sorg, som han oplevede efter sin fars død for 20 år siden. Efterfølgende er der koncert med Lasse Aagaard selv (sang, klaver, guitarist) og Peter Kohlmetz Møller (synthesizer).

Men er man i en mere pirrelige stemning, går man heller ikke forkert på OFF23. Tirsdag den 29. august kl. 21.00 på Frølageret byder sexologiprofessor og forfatter Christian Graugaard og animationskunstner Sara Koppel indenfor til en snak om køn, erotik og sex gennem udvalgte ArtPorn-film til arrangementet Sexplosioner i Kunst. Der bliver tilmed serveret en sexy Sparkyyy-øl fra mikrobryggeriet Øluminatti til at slukke den værste tørst.

Der er nok at glæde sig til! Dette er kun en brøkdel af alle de oplevelser, der venter lige rundt om hjørnet. Du kan gå på opdagelse i resten af programmet lige her eller i katalogerne, som du kan finde på bl.a. Café Biografen og på Kulturmaskinen.