fbpx

Dygtige, danske instruktører laver Karantænefilm

Hvad gør du som filmskaber, når hele verden er lukket pga. Covid-19? Du går da sammen med en masse andre dygtige instruktører og skaber et dogme om at lave små film i denne periode.

Så i en tid, hvor hele den danske filmbranche ligger lammet, har tolv prisvindende filminstruktører fra hele rigsfællesskabet valgt at udfordre hinanden igennem projektet ”Karantænefilmene”. Hver instruktør har i løbet af to uger skabt sin egen lille kortfilm med de midler de har haft til rådighed i denne svære tid – ingen lang forberedelsestid eller dyrt udstyr. Det eneste benspænd har været at overholde myndighedernes karantæneregler. Bortset fra det så får filmen lov til at løbe frit.

Blandt disse tolv instruktører er Cannes- og Robert vinder Andrias Høgenni, Robertvinderne Zinnini Elkington, Mathias Broe – samt Sebastian Cordes, Roberta Reichard, Jesper Quistgaard og Hannah Elbke.

Initiativtager Andrias Høgenni udtaler:

“Det er netop i svære tider, at vi finder ud af film og kunst ikke er en overflodsvare, men en livsvigtig del af vores samfund. Som filmskabere føler vi os nødsaget til at prøve at forstå den tid vi lever i, det er derfor vi har kastet os selv ud på dybt vand, for at filmatisere et land i lockdown.”

De 12 unikke film er et forsøg på at danne sig mangefacetteret øjebliksbillede af den mærkelige tid vi alle gennemlever lige nu. Den fulde liste af instruktører bliver offentliggjort løbende, i takt med at karantænefilmene bliver offentliggjort på facebook-siden ”Karantænefilmene”. Startskuddet er mandag den 6. april, og derefter vil der blive offentliggjort en film om dagen frem til den 18. april.

Første film er “Der er ikke andre” af Andrias Høgeni om en ung mands desperate forsøg på at løse et corona-relateret problem. Vi glæder os til at følge med.

Hos OFF har vi svært ved at få armene ned over initiativet, og vi er stolte af at have mange OFF-vindere og venner blandt de 12 instruktører. Kortfilm har en imponerende evne til at skabe samtaler på tværs af verdener, og vi glæder og meget til at se instruktørernes små, nye projekter.