fbpx

EDIT24: Fyns bedste mobilfilm er fundet

Fynske skoleelever har produceret 900 kortfilm til EDIT24 - nu er årets vindere fundet

Stemningen i Scala Svendborgs sal 2 dirrede af spænding under EDIT24s fynske galla, der blev afholdt fredag den 5. april. Her kulminerede flere ugers arbejde med filmproduktion på de fynske skoler og en slutspurt, hvor mobilfilmkonkurrencens finalister blev fundet ved lokale filmgallaer i kommunerne.

Finalen blev afholdt som to delarrangementer i Svendborg. Den røde løber blev om formiddagen rullet ud for elever fra 4.-5. klasse, som havde produceret animationsfilm til EDIT24. Om eftermiddagen var det eleverne fra 6.-7. klasse, der dystede om ære og præmier med deres realfilm.

Prisen for bedste film blandt 4.-5.-klasserne gik til filmen “Den misundelige dreng”, lavet af elever i 5.B på Assensskolen. Blandt 6.-7.-klasserne var det elver fra 7.C på Odense Friskole, der løb med sejren for bedste film – vinderfilmen har titlen “All In”.

Læs mere om alle de øvrige vindere og nominerede på Kulturregion Fyns hjemmeside

3.539 fynske skoleelever deltog

For filmskaber Nana Torp, som gennem flere år har været juryformand i de yngste filmskaberes konkurrence, var det tydeligt at se, at deltagerne år for år er blevet dygtigere. EDIT24s deltagerantal toppede i år med intet mindre end 3.539 deltagere – og til dem havde Nana Torp dette budskab:

Der sker altså noget helt særligt her på Fyn, når det kommer til film. Det er som om, I bliver bedre år for år. I år er der blandt andet mange af jeres film, der har meget tekniske animationer som øjen- og mundbevægelser. Det er super flot!

 

Stjernestøv og brancheindblik
Inden spændingen blev udløst, og årets EDIT24-vindere blev kåret, fik de yngste elever et indblik i arbejdet bag Anders “Anden” Matthesens populære og danskproducerede animationsfilm “Ternet Ninja”.

Instruktør Thorbjørn Christoffersen, der selv er opvokset på Fyn, viste klip og tegninger fra filmen og fortalte de unge filmskabere om, hvordan det er at producere en succesfuld animationsfilm til det store lærred.

Også 6.-7.-klasserne fik et unikt vindue til hverdagen i filmbranchen med besøget af den næsten jævnaldrende skuespiller, 15-årige Safina Coster-Waldau. Hun spillede med i DR’s julekalender fra 2018, “Theo og Den Magiske Talisman”, som mange af skoleeleverne havde set. Safina fortalte, hvad det kræver at være med i en stor tv-produktion – både når det kommer til fravær i skolen, at lære de mange replikker og optagedage med megen ventetid.

Lærerige præmier til vinderne
Endelig kunne årets vindere af EDIT24 afsløres. Et øjeblik, der affødte både begejstrede jubelråb og dybfølte suk.

Alle vindere modtog et gavekort til en tur i biografen for hele klassen. Vinderne af kategorien “Bedste film” blandt 4.-5. klasserne fik derudover et gavekort til en dag med undervisning af filmprofessionelle på deres egen skole. De ældste elever bliver også rustet til mere og bedre filmproduktion – for deres vedkommende foregår det imidlertid i København, hvor klassen skal undervises i et rigtigt filmstudie, ligesom vinderholdet er sikret fripladser på Kulturregion Fyns FilmFREAK-camp i maj.