fbpx

Endnu en udmærkelse til OFF

OFF er Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival, og udover at kvalificere til den danske Robert pris, kan festivalen nu også bryste sig af at blive officiel partner med Det Europæiske Filmakademi (EFA).

Akademiet har netop offentliggjort ny procedure og udvidet listen over festivaler, der fremadrettet kan indstille film til deres kortfilmkategori. De udvalgte 15 festivaler går til 20 og OFF får nu fornem plads på den eftertragtede liste. Her findes i øvrigt Europas største og mest anerkendte filmfestivaler som eksempelvis Berlin International Film Festival og Clermont-Ferrand International Short Film Festival.

Den 32. udgave af European Film Awards finder sted i Berlin 7. december 2019, og de fem nye festivaler der kan indstille film er foruden OFF, Hamburg International Short Film Festival (Tyskland), Motovun Film Festival (Kroatien), Go Short – International Short Film Festival Nijmegen (Holland), og VIS Vienna Shorts Festival (Østrig).

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

En udmærkelse af denne karakter er ikke blot en kæmpe anerkendelse, men også en vigtig opgradering af festivalen i forhold til opmærksomhed og synlighed. OFF er for alvor ved at manifestere sig som en markant spiller i den internationale filmbranche, hvilket en sådan cadeau er et tydeligt bevis på. Vi glæder os rigtig meget til at kunne sende den bedste europæiske OFF-film til Berlin til næste år

 

European Film Awards er en årlig prisuddeling, der uddeles af European Film Academy til ekstraordinære europæiske film. Priserne er fordelt på over ti kategorier, og går udelukkende til film produceret i Europa og til europæiske producenter, instruktører og skuespillere.

For at blive indstillet til en European Film Award skal man have sin film i en af de fire konkurrencer på OFF. En særlig jury på OFF19 vil udvælge en kortfilm fra festivalens konkurrencer, der bliver indstillet som kandidat til European Film Awards. Her vil en komite efterfølgende udvælge fem nominerede blandt de indstillede, og til slut en vinder af den bedste kortfilm.

OFF19 sker i hjertet af Odense d. 26. august til d. 1. september 2019, og The European Film Awards finder sted den 7. december 2019 i Berlin.

 

De eksisterende 15 partnerfestivaler er:

Berlin International Film Festival (Tyskland)

Encounters Short Film and Animation Festival Bristol (UK)

Clermont-Ferrand International Short Film Festival (Frankrig)

Cork Film Festival (Irland)

International Short Film Festival in Drama (Grækenland)

Krakow Film Festival (Polen)

Leuven International Short Film Festival (Belgien)

Locarno Festival (Schwitz)

International Film Festival Rotterdam (Holland)

Sarajevo Film Festival (Bosnia & Herzegovina)

Tampere Film Festival (Finland)

Uppsala International Short Film Festival (Sverige)

Valladolid International Film Festival (Spanien)

Venice Film Festival (Italien)

Curtas Vila do Conde – International Film Festival (Portugal)

 

 

Fra 2020 vil følgende festivaler blive optaget hos EFC:

The International Short Film Festival of Cyprus, Riga International Film Festival (Letland), PÖFF Shorts (Estland) og Internationale Kurzfilmtage Winterthur (Schweiz).

 

Læs mere på EFAs hjemmeside