fbpx

Film For Alle: Mød en prisvinder og se vinderfilm i fem fynske byer

Instruktør Andrias Høgenni har vundet priser både på filmfestivalen i Cannes og på OFF – Odense International Film Festival. I november og december fortæller han om det korte formats særlige egenskaber, når han og OFF i samarbejde med Kulturregion Fyn viser og fejrer prisvindende kortfilm fra OFF19 i fem fynske byer.

Flere end 3.200 kortfilm fra hele kloden blev indsendt til OFFs konkurrence i 2019 – kun 121 film blev udtaget, og kun 14 korte filmfortællinger tog hjem fra festivalen med en statuette i bagagen. Det er derfor intet mindre end verdens bedste kortfilm, publikum kan glæde sig til at se, når OFF og Kulturregion Fyn under projektet Film For Alle viser fem af festivalens prisvindere i Kerteminde, Glamsbjerg, Ringe, Søndersø og på Langeland.

Blandt de prisvindende kortfilm, der vises på den fynske filmtur, er instruktør Andrias Høgennis “Ikki Illa Meint”. Filmen er en frisk og skæv twist-fortælling med en underfundig lydside og et tema, de fleste i dag kan relatere til: digitale venner, der pludselig dukker op i den virkelige verden.

I maj vandt Andrias Høgenni Canal+’s kortfilmpris i parallelprogrammet Critic’s Week under den prestigefyldte filmfestival i Cannes, netop for “Ikki Illa Meint”. Og i august vandt samme film Publikumsprisen på årets odenseanske filmfestival, OFF.

Mikrodrama og makrokaos

Udover “Ikki Illa Meint” byder efterårets Film For Alle-program på både danske og internationale kortfilm: Om en jysk eneboers stille, indre drama; om kaotiske gader i et kriseramt land; om et plastikstrålende legeland, der udfordrer parforholdet; og om vuggevisens kontrast til menneskelig tragedie. Programmets i alt fem film (og deres OFF19-vindertitler) er:

FilmFyn Talent Award: “Draget” (“Drawn”) af Christian Bengtson / Danmark, 2018

The Soapbox Award: “Where Chaos Reigns” af Braulio Jatar og Anaïs Michel / Venezuela, 2019

OFF Storyteller Award: “Fun Factory” af Lisa Brooke Hansen og Even Hafnor / Norge, Tyskland, 2019

OFF Artist Award: “Nursery Rhymes” af Tom Noakes / Australien, 2018

Publikumsprisen: “Ikki Illa Meint” af Andrias Høgenni / Danmark, 2018

Film For Alle

Projektet Film For Alle skal styrke Fyns image som film-ø igennem en række ambitiøse filmpakker, der både involverer et bredt udsnit af fynske filmmagere og filmaktører, heriblandt OFF, og samtidig inddrager og henvender sig til en mængde forskellige publikummer. I november og december 2019 kan publikum i følgende fem fynske kommuner opleve (kort)film for alle:

Kerteminde Kommune: Kerteminde Kino, mandag den 4. november kl. 19.00

Langeland Kommune: Bio Langeland, mandag den 11. november kl. 19.00

Assens Kommune: Glamsbjerg Biograf, søndag den 17. november kl. 15.00

Faaborg-Midtfyn Kommune: Ringe Bio, onsdag den 20. november kl. 19.30

Nordfyns Kommune: Nordfyns Gymnasium, mandag den 9. december kl. 14.00

Hvert arrangement varer 90 minutter, inklusive filmvisning og oplæg. Billetter købes hos de respektive venues. Læs mere om begivenhederne i OFFs Facebook-kalender HER.