Kortfilm på Kunstmuseum

OFF – Odense International Film Festival og Kunstmuseum Brandts åbner filminstallationen Et hjem i verden

 

I samarbejde med Kunstmuseum Brandts i Odense præsenterer OFF – Odense International Film Festival en ny kortfilmsinstallation, der sætter fokus på dét at høre til. Installationen lanceres med en åbningsfest på Kunstmuseum Brandts torsdag den 21. november 2019.

 

Hvor hører du til – et sted, en familie, et fællesskab? Tilhørsforhold handler ikke kun om geografiske og slægtsmæssige rødder, men om at føle sig hjemme i en bevægelse, en kultur eller et samfund. På baggrund af den aktuelle udstilling Værkerne har OFF kurateret indholdet til installationen Et hjem i verden; en kortfilminstallation, der udfordrer vores grundlæggende idéer om betydningen af at have hjemme et sted i verden.

 

Meningsfuldt samarbejde

Idéen til den nye kortfilmsinstallation udspringer af den permanente udstilling Værkerne, en netop etableret samlingsfløj på Kunstmuseum Brandts. Med afsæt i Fyn fortæller Værkerne historien om klædefabrikken og det moderne gennembrud – side om side med nutidens største kunstnere, fotografer og filmskabere. Installationen Et hjem i verden bygger på OFFs fortolkning af de emner og tematikker, Værkerne fremstiller. Og det giver god mening for to kulturelle aktører at samarbejde om at skabe nye kunstneriske oplevelser:

 

”Kunstmuseum Brandts har som vision at være blandt nordens førende museer i forhold til fotografi og levende billeder. Derfor er det også med stor fornøjelse vi kan invitere OFF – Odense Internationale Film Festival indenfor i museets sale. OFF bidrager på fineste vis til museets fortælling om 250 års kunsthistorie set fra Fyn”, siger kommerciel chef på Kunstmuseum Brandts Ulrik Jungersen.

 

Et hjem i verden

Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig ligeledes over samarbejdet med Kunstmuseum Brandts og muligheden for at sætte fokus på kortfilmen generelt som kunstform, og i det hele taget brede festivalens kortfilmfilm ud over hele året til glæde og gaven for de mange:

 

Hvor kommer vi fra, hvor føler vi os egentlig hjemme – og hvorfor? Kortfilminstallationen Et hjem i verden berører et emne, vi alle forholder os til med jævne mellemrum, bevidst og ubevidst. Og et emne, der udgør en stor del af det enkelte menneskes identitet. Jeg håber, publikum vil tage med sig fra installationen, at tilhørsforhold kan handle om andet end bløde bakker, forsamlingshuse og sølvbryllupper. Et hjem kan også være et fællesskab, en sag eller en familie, der fysisk befinder sig på den anden side af kloden.”, udtaler festivalleder Birgitte Weinberger

 

Der ER faktisk både bløde bakker, kartoffelkure og bybilleder at finde i de fem film, der udgør installationen. Men publikum kan også se 100 år gamle overgangsritualer, kultursammenstød og en totalitærstat, der sluger sig selv. Installationens fem film, der afspilles i et kontinuerligt loop, er følgende:

 

Fantasy (Finland / 2017 / 10 minutter)

The End of Time (Cuba / 2017 / 6 minutter)

Our Fathers’ Sons (Danmark / 2015 / 7 minutter)

The Rabbit Hunt (USA / 2018 / 7 minutter)

The Reflection of Power (Frankrig / 2015 / 10 minutter)

 

Praktisk information

Installationen lanceres med en åbningsfest – designet i samarbejde med studerende ved Designskolen Kolding – torsdag den 21. november 2019 kl. 17.00 på Kunstmuseum Brandts. I forbindelse med åbningsfesten vil der være taler ved museumsdirektør Mads Damsbo og festivalleder Birgitte Weinberger, kølige bobler og sprøde popcorn.

Kortfilminstallationen Et hjem i verden kan opleves i museets almindelige åbningstid og løber frem til foråret 2020.