fbpx

Flere end 15.000 børn har kigget med i Børnebiffen

I efteråret 2018 blev OFF – Odense International Film Festival tovholder på samtlige Kulturregion Fyns filmaktiviteter under de to indsatser Film for Alle og Film for Børn & Unge. Og noget tyder på, at indsatserne med placeringen hos OFF er havnet det helt rigtige sted – ikke mindst når det gælder filmtilbuddet Børnebiffen for den yngste målgruppe.

De seneste år er antallet af Børnebiffen-deltagere vokset støt, og i foråret 2019 nåede filmtilbuddet et rekordhøjt antal publikummer for en enkelt sæson: 5.522 børn i alderen 3-7 år var (med en voksen i hånden) en tur forbi Børnebiffens visninger i de fynske biografer. Samlet set har flere end 15.000 børn kigget med i Børnebiffen gennem de seneste to år.

Børnebiffen runder af med manér

Børnebiffen præsenteres på Fyn af Kulturregion Fyn i samarbejde med Dabuf – Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. Den nuværende kulturaftale rinder ud i december 2019, hvorefter Kulturregion Fyns fremtidige indsatser endnu ikke er fastlagt. Af samme grund er det uvist, om og eventuelt hvordan tilbuddet om Børnebiffen vil fortsætte i de kommende år. Sikkert er det dog, at Børnebiffen runder af for denne gang på behørig vis: med flotte publikumstal og positive tilbagemeldinger fra dem, der har været med undervejs.

Om Børnebiffen

Børnebiffen er et gratis filmtilbud til daginstitutioner og 0.-klasser. Tilbuddet rummer en tur i biografen med kortfilm særligt udvalgt til de mindste. Udover filmoplevelsen får pædagoger og deltagere også adgang til Kulturregion Fyns filmpædagogiske materiale og Det Danske Filminstituts nye app målrettet førskolebørn: FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE. Appen byder på en masse kreative, fysiske og mediepædagogiske aktiviteter inspireret af Børnebiffens film.