fbpx

Folkeskolens Verdensmål – Konference for undervisere

Kulturregion Fyn og OFF inviterer til en lærerig og underholdende konference i Odense tirsdag den 27. august.

Vil du gerne arbejde med FN’s verdensmål i undervisningen, men mangler inspiration til hvordan?
Kulturregion Fyn byder velkommen til en konference, der vil inspirere og klæde dig på til at inkorporere verdensmålene i undervisningssammenhæng.
Konferencen finder sted under OFF19, tirsdag d. 27. august kl. 9.00-17.00 på Musikhuset Posten, Odense.

Mål for verden

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.
De ny verdensmål trådte i kraft den 1. januar 2016, og inden udgangen af 2030 skal målene være nået. Målene sigter højt efter visionen om, at alle har ret til et værdigt liv, og at vi i dag har den fornødne viden, teknologi og ressourcer til at gøre det muligt. De store udfordringer vi står overfor i dag, er alle nationale udfordringer med store regionale og globale konsekvenser, og er derfor nødvendige at løse i fællesskab.

Vi skal alle hjælpe til med at nå målene! Og vi kan starte i skolen…

Inspiration til verdensmål i skolen

Med denne konference sætter Kulturregion Fyn i samarbejde med OFF fokus på, hvordan du som underviser kan være med til at løse denne kæmpe opgave. Konferencen vil give inspiration og konkrete ideer til arbejdet med verdensmålene i skolen, både i de praktisk-musiske fag og i tværfagligt samspil med andre fag såsom dansk.
Mogens Lykketoft åbner ballet som konferencens hovedtaler og vil med sin enorme viden på området sætte rammen for dagen. Lykketoft sad som formand for FN’s generalforsamling i 2015, da de 17 verdensmål blev født, og har beskæftiget sig indgående med målene i diverse sammenhænge siden deres tilblivelse. Der er derfor få, der rimer bedre på verdensmål end netop Lykketoft, og han er en yderst kompetent hovedtaler til denne konference.

Det øvrige program for konferencen vil indeholde en vifte af oplæg fra stærke personligheder med noget på hjerte og gode ideer i ærmet. Blandt andet en animationsworkshop, hvor deltagerne lærer at lave små stopmotion film om verdensmålene.
Læs mere og se det fulde program for konferencen her.
Konferencen afholdes i forbindelse med OFF – Odense International Film Festival, og en tilmelding til konferencen giver samtidig en gratis akkreditering til filmfestivalen, der også inviterer konferencens deltagere til reception kl. 17 sammen med festivalens øvrige akkrediterede gæster.

Køb din billet allerede nu

En billet til hele herligheden koster 250 kr. (studerende GRATIS) og inkluderer konference, fuld forplejning og akkreditering til OFF19.
Køb din billet HER senest mandag den 19. august kl. 12.00.
Du modtager yderligere info om dagen via mail.

 

Hvis du har spørgsmål til konferencen, kontakt Trine Weber: folkeskolensverdensmaal@gmail.com
Konferencen afholdes af Kulturregion Fyn og OFF – Odense International Film Festival under indsatsområdet Fyn er Film.