fbpx

Gratis filmoplevelser for de mindste med Børnebiffen på Fyn

Tilbuddet rammer Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Odense, Kerteminde, Nyborg, Svendborg og Ærø, og udbydes af Kulturregion Fyn som en del af projektet Film for Børn og Unge

Børnebiffen ruller snart henover de fynske biografskærme med fantastiske kortfilm til de 3-7-årige. Efterårssæsonen for det gratis filmtilbud skydes i gang til oktober.

Børnebiffen er et gratis filmtilbud udbudt af Kulturregion Fyn til daginstitutioner og skolernes 0. klasser, hvor børnene kan få gode, sjove, skæve og tankevækkende filmoplevelser. Filmpakkerne består af kortfilm, der er nøje udvalgt til målgruppen af DFI – Det Danske Filminstitut og fordelt i to pakker; et program for de 3-4-årige og et program for de 5-7-årige.

I Børnebiffens efterårssæson præsenterer Kulturregion Fyn to spritnye filmpakker (22 og 23), spækket med film som børnene vil elske. Børnebiffen starter med de første visninger den 2. oktober og løber frem til starten af december. Filmene vises i 14 biografer fordelt over de fynske kommuner, og tilbuddet er blevet taget godt imod på Fyn tidligere år.

Børnebiffen har kørt med stor succes i mange fynske biografer og biblioteker igennem en årrække. Flere pædagoger har fortalt, at børnene elsker at se Børnebiffens kortfilmperler på det store lærred sammen med deres kammerater, fortæller Ditte Mejlhede, filmpædagogisk konsulent hos DFI.

Børnebiffen byder ikke kun på filmvisninger for de små. En tur i biffen kan med fordel suppleres med det filmpædagogisk materiale PiXi, og fra dette efterår også den nye app ’Filmcentralen/For de yngste’, udviklet af DFI i samarbejde med Kulturregion Fyn. Den mediepædagogiske app og PiXi-materialet skal bidrage til børnenes oplevelse, forståelse og skabelse af film. Det kan både bruges til forberedelse inden Børnebiffen og efterfølgende som inspiration til den gode samtale om filmene og til sjove film- og mediepædagogiske aktiviteter.

Med den nye app fra Det Danske Filminstitut, FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE, kan børnenes filmoplevelser i Børnebiffen nu leve videre i børnehaven, da appen byder på en masse kreative, fysiske og mediepædagogiske aktiviteter inspireret af Børnebiffens film. 10 daginstitutioner på Fyn har været involveret i testning af app’en, og har hermed sikret, at app’ens indhold er inspirerende, let at gå til og helt i sync med den nye pædagogiske læreplan og børnehavens dagligdag, udtaler Ditte Mejlhede.

 

Det gratis PixiFilm-materiale kan tilgås på Filmportalfyn.dk, og du kan læse mere om den gratis app på https://www.dfi.dk/presserum/filmcentralenfor-de-yngste.

Tilmelding til Børnebiffens filmvisninger sker på: http://www.kulturregionfyn.dk/boernebiffen
Læs mere om Børnebiffen og filmprogrammet her: https://filmportalfyn.dk/bornebiffen/

Børnebiffen udbydes af Kulturregion Fyn og koordineres af OFF – Odense International Film Festival.