Hvad er OFF?

OFF er hele Danmarks internationale, Oscar-kvalificerende kortfilmfestival og med sin opstart i 1975 også landets ældste filmfestival. OFF er en anderledes filmfestival, der blev startet med lidenskab og opfindsomhed; en sjæl, som filmfestivalen har bevaret og dyrket siden. OFF støtter kortfilmkunsten kompromisløst, men er også en publikumsfest med massiv opbakning i lokalmiljøet. Over hundrede ildsjæle melder sig som frivillige til festivalugen, og endnu flere mennesker gæster festivalen for den høje kvalitet, vi leverer. OFF arbejder året rundt på at støtte den danske filmkultur, og dyrke og udbrede mangfoldige filmtilbud til folket.

Birgitte Weinberger overtog i 2009 posten som festivalleder for OFF. Dette blev startskuddet til en gennemgående revision af festivalens indhold og image, og vi er siden gået benhårdt efter vores mål. OFF vil være en international filmbegivenhed med stor gennemslagskraft overfor publikum, filmbranchen og pressen. Vi ønsker at tilfredsstille vores publikums lyst og længsel efter koncentreret kultur. Vi vil være en smeltedigel for talent, kreativitet og kvalitet. Et kunstnerisk frirum med vovede eksperimenter og sikre fuldtræffere. Vi vil være en kulturbegivenhed båret af kærlighed, hvor oplevelse og oplysning går hånd i hånd – og vi er kommet langt.
Danmarks ældste filmfestival udvikler sig hurtigt og efter planen, men heldigvis er potentialet stadig stort, og OFF er en festival, som konstant er i udvikling og på jagt efter nye måder at udtrykke og udfolde sig på.