fbpx

Hvad skal jeg se? Vi dykker ned i Hovedprogrammet på OFF21

Hos OFF er vi ikke i tvivl: på programmet er sanselig poesi med menneskekroppen i centrum, spændstige hormonbomber, grusom humor og adskillige kig direkte ned i det menneskelige sinds dybeste mørke. Kortfilmene kan få publikum helt ud på kanten af sædet og giver et intenst sus, som med garanti bliver hængende i tankerne resten af dagen.

Konkurrencens program er efter grundigt gennemsyn blevet udvalgt, og er en del af feltet på 122 film i alt, som man kan se på dette års OFF. Ligesom på de andre konkurrenceprogrammer – Den danske konkurrence, Animationskonkurrencen Ungdomskonkurrencen og Dokumentarkonkurrencen – kan man købe en billet til bare 20,- kr. se en af de følgende visninger med 5-6 kortfilm i hver. Og det er ikke for sjov, at vi siger ”expect the unexpected” – disse film er nemlig sammensat, så de præsenterer genrer, steder og mennesker på vidt forskellige måder.

OFF1 lægger ud med kortfilmen Lioness, hvor en meget ung gravid kvinde stilles svære valg, og dernæst skal vi hænge ud med to unge kvinder i Thea & Tuva. I Machine Age får vi den tankevækkende fortælling om en burhøne. En mands besættelse af sin nabo er omdrejningspunktet i The Essence of Spring, og i animationsfilmen Anxious Body får tape, hud og sanselig bevægelse en markering med visuel styrke og rørende intimitet. Til slut skal vi til rave med transkønnede damer i Dustin.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 11.45 i Café Biografen 1

Onsdag den 1. september kl. 20.45 i Café Biografen 1

Torsdag den 2. september kl. 9.00 i Café Biografen 3

Fredag den 3. september kl. 20.45 i Momentum Sal

Først skal vi på OFF2 se det rørende hverdagsportræt af to brødre og deres alkoholiske mor i dramaet End of September, og dernæst den smukt fotograferede film om en kvinde, der har gang i noget med blod, Inherent. Good German Work skildrer med sort humor arbejdet med at lave rekvisitter til film, og to unge kvinder skal sige farvel til hinanden i About Separation. Sidst fiktionsfilmen Cousins, der fortæller om ung kærlighed og dens forræderiske væsen.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 14.15 i Momentum Bio

Tirsdag den 31. august kl. 18.15 på Magasinet

Torsdag den 2. september kl. 18.15 på Magasinet

Fredag den 3. september kl. 16.15 i Café Biografen 3

En flygtning alene med sin baby på en kyst i Australien er omdrejningspunktet for filmen Ayaan, og i dokumentaren Fireflies befinder vi os i en park i Brasilien. I No More God in Doctor følger vi udfordringerne for en læge in spe på en skadestue, og som kontrast skal vi derefter opleve animation i fantastisk simpel form i filmen Co-ognition, hvor en mand i hat og jakkesæt jazzer sig gennem historien. An Hour lukker OFF3 med i hektisk tempo med en sjov historie om en helt almindelig mand, der løber ind i en helt ualmindelig gammel ven – en højest underholdende filmisk rutsjebanetur.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 16.15 i Café Biografen 1

Tirsdag den 31. august kl. 12.00 i Momentum Bio

Fredag den 3. september kl. 21.00 i Momentum Bio

Lørdag den 4. september kl. 20.45 i Café Biografen 1

OFF4 lægger vi ud med at følge vennerne Cas og Naomis vej mod voksenlivet i fiktionsfilmen Marlon Brando– et tema der også gør sig gældende i Oscarvinderen Anders Walters nye film Natsværmer, hvor en ung mand er splittet mellem sine egne drømme og faderens ambitioner for hans fremtid på racerbanen. I den sansefulde film Passage møder vi en lyddesigner, der forsvinder helt ind i signe egne imitationer, og i Wild Seed oplever vi en kvindes hjerteskærende og actionfyldte flugt for at kunne føde sit barn. Afslutningsvis skal vi se en perle fra Sudan, nemlig filmen Al-Sit, hvor ung uskyldig kærlighed, kulturel tradition og industrielle interesser tørner sammen.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 18.30 i Momentum Sal

Tirsdag den 31. august kl. 16.30 i Momentum Bio

Torsdag den 2. september kl. 20.30 på Magasinet

Fredag den 3. september kl. 11.45 i Café Biografen 1

Come Here, den første film på OFF5, fortæller en kærlighedshistorie fra et hundeinternat, og i Daily Massacre in Tehran følger vi den viljestærke dreng, der gør sit allerbedste for at klare dagen og veje i Teheran. Tre teenagepiger er på deroute midt i en skoleudflugt i Klick, og det samme kan man sige om Christoffer Læssø’s karakter i filmen The Soccer Player, hvor han spiller en fodboldspiller, der lever langt ude og langt over kanten. Til slut vises filmen Dora, der er et twist på den klassiske coming-of-age fortælling skildret i orgiginale flader og visuelt stærke toner.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 18.45 i Momentum Bio

Tirsdag den 31. august kl. 20.30 på Magasinet

Fredag den 3. september kl. 9.45 i Momentum Bio

Lørdag den 4. september kl. 16.30 i Momentum Bio

OFF6 starter vi med sommer-fortællingen om to sønner og deres dominerende far. Herefter møder vi en kvinde, der står et svært sted i sit liv i filmen A Summer Place – måske et tilfældigt møde kan vende op og ned på det? Tilfældige møder er også omdrejningspunktet for animationsfilmen The Passengers of the Train, og i Bits ser vi hvordan et løfte fra en fraværende far til sine to sønner kan være så meget mere end blot et løfte. Greetings from Myanmar viser kontrasten mellem en flygtningelejr og et ferieparadis, og afslutningsvis skal vi se det poetiske billeddigt Heaven Reaches Down to Earth, hvor myter og modernitet kolliderer, når to mænd klatrer op ad et bjerg.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 20.45 i Momentum Sal

Onsdag den 1. september kl. 14.00 i Momentum Sal

Torsdag den 2. september kl. 14.15 i Momentum Bio

Lørdag den 4. september kl. 18.30 i Café Biografen 1

Første film på OFF7 foregår i et kloster: filmen Imelda and Luis fortæller en medrivende historie om et søskendepar og deres narkohandlende mor. Back to Zotteken Waes er en vaskeægte gangsterfilm, der har et nyt og overraskende greb om genren, og i animationsfilmen MOM skal vi ud i skolen med mor og datter. I Silent Storm befinder vi os i en landsby midt i junglen i en historie om en ko og en dreng, og i Love Hurts tages vi med tilbage til 1990’erne, hvor en romance folder sig ud i fuldt firspring med vold, teenagekærlighed, intriger og masser af blod.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 20.45 i Café Biografen 1

Tirsdag den 31. august kl. 21.00 i Momentum Bio

Torsdag den 2. september kl. 10.15 i Café Biografen 2

Fredag den 3. september kl. 18.30 i Café Biografen 1

OFF8 starter vi i Indien, hvor et helligt træ skal fældes i dokumentaren The Peepul Tree. Derefter tages vi med på en spøgelseshistorie i You’re Dead Helen, og i Dystopia kolliderer krop, feminisme og Barbie-strippere i en eksplosion af overraskelser. I Wild Grass bevæger en kvinde sig fra Taiwan til Los Angeles, og så slutter vi i Italien med filmen 2020 March 27, hvor en man er alene i sit hjem under pandemien og er… svært liderlig…!

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 16.15 i Momentum Sal

Tirsdag den 31. august kl. 18.30 i Café Biografen 1

Torsdag den 2. september kl. 16.15 i Café Biografen 1

Lørdag den 4. september kl. 16.15 i Café Biografen 1

I Little Portugal fortælles historien om en ung rapper fra Brasilien, hvis situation adskiller sig markant fra tidligere generationers. Merak er en dokumentar om bulgarske machomænd der syer fine dragter til et traditionelt optog i en lille landsby, og fiktionsfilmen Lives handler om en kvinde, der er blevet mishandlet. Filmen This Other Winter er badet i natlys, natklub og neon, og den er umulig at ryste af sig igen. Afslutningsvis i programmet OFF9 ser vi filmen The Bath, om en far, der er efterladt alene med sin søn.

Visninger:

Tirsdag den 31. august kl. 14.00 i Momentum Sal

Onsdag den 1. september kl. 16.15 i Café Biografen 1

Fredag den 3. september kl. 16.00 på Magasinet

Lørdag den 4. september kl. 19.15 i Momentum Sal

OFF10 lægger vi ud med filmen The Long Goodbye, der er en stærk film, der lader publikum stå i frontlinjen mensn hadefuld retorik og racisme udspiller sig. Ligeså tankevækkende er filmen Solo Trekker, hvor en mands rejse op af et bjerg bliver til en fortælling om medmenneskelighed, og det samme gør sig gældende for Asbestos, hvor vi følger et par, der skralder og bor på en losseplads. Dokumentaren The Ballet of Service tager os med ind på et akademi for butlere, som de fleste sikkert ikke vidste fandtes, og til slut skal vi opleve feminisme, orgasmer og knækket kærlighed pakket ind i både humor og oplysning i filmen We’re Not Animals.

Visninger:

Mandag den 30. august kl. 18.30 i Café Biografen 1

Onsdag den 1. september kl. 20.45 i Momentum Sal

Fredag den 3. september kl. 9.00 på Café Biografen 3

Lørdag den 4. september kl. 19.15 i Momentum Bio

Kortfilmene på hovedprogrammet er i konkurrence om hele 4 forskellige priser: HCA Award, der er OFF Grand Prix, og som går til den bedste kortfilm og er Oscar-kvalificerende. Storyteller Awardgår til den kortfilm med de bedste historiefortællingsevner, og Artist Awardgår til kortfilmen med det stærkeste kunstneriske udtryk. OFF Short Film Candidate for the European Film Awards 2022er en pris, der vælges mellem de europæiske EFA-mærkede kortfilm. Vinderen ryger direkte videre og får måske en plads blandt årets nominerede kortfilm, som kan vinde under European Film Awards 2022.

Juryen i Hovedkonkurrencen på OFF21 består af Christian Monggaard, der er filmkritiker på Dagbladet Information, Cecilie McNair, der er instruktør og manuskriptforfatter, og Jahfar Muataz, der er instruktør.