fbpx

Jonas Risvig er profil24 på årets kortfilmfestival

Under overskriften ”Din verden er, hvad du gør den til – filmiske fortællinger på tværs af generationer” skaber den driftige og vanvittigt aktuelle instruktør og manuskriptforfatter Jonas Risvig et personligt program under OFF24 med fokus på hans dedikation til ungdomskulturen, og hvad der har inspireret ham på hans kunstneriske rejse.

Jonas Risvig har over de seneste år manifesteret sig som en fast del af ungdommens portrættering med skelsættende serier som ”Centrum”, ”Grænser” og ”Salsa”, og dette efterår debuterer den prisvindende filminstruktør og manuskriptforfatter med sin første spillefilm ”Kontra”, som får forpremiere på OFF24.

Derfor var Birgitte Weinberger, programansvarlig og kunstnerisk leder ved OFF – Odense International Film Festival, heller ikke et øjeblik i tvivl om, at det var netop Jonas Risvig, der skulle være profil24 og være med til at præge kortfilmfestivalens fokusprogram:

”Jonas Risvig formår om nogen at kommunikere til og dermed også om den unge generation. En ungdom der virkelig har meget på hjerte. Jonas giver os respektfulde og kærlige fortællinger, som de unge kan spejle sig i, og som vi andre kan blive klogere af. Som filmkunster udfolder Jonas sig legende let i alle formater, og har også flere gang haft kortfilm med i konkurrencen på OFF, ligesom han snart debuterer med sin spillefilm. Jonas Risvig er en ekstremt spændende og vigtig stemme i dansk film, og jeg er så stolt og glad for samarbejdet,” udtaler Birgitte Weinberger.

Det er første gang siden 2020, at OFF arbejder med en profil fra den danske filmbranche som medskaber på OFFs fokusprogram, der består af forskellige formater som f.eks. talks, filmvisninger, paneldebat og masterclasses. Et kreativt samarbejde som Jonas Risvig allerede har fundet virkelig inspirerende:

”OFF var mit første møde med det publikum, som jeg sidenhen har brugt alle timer i døgnet på at skabe fortællinger til. Derfor er det enormt inspirerende for mig at kunne give noget tilbage til kortfilmfestivalen, som har været med til at danne mig og også de talenter, jeg i dag arbejder med foran og bagved kameraet”, siger han og fortsætter:

”OFF er et samlingspunkt for alle de filminteresserede unge derude, som måske ikke nødvendigvis passer ind på en skole eller går den snorlige vej i livet. Og jeg vil vildt gerne være ambassadør for dem, der, ligesom jeg selv, har krudt i røven og en kæmpe lyst til at fortælle, men som måske ikke lige ved, hvor de skal gå hen med den drøm. OFF er netop stedet, hvor de kan gå hen,” understreger Jonas Risvig.

Se hele programmet her og klik på Profil24

OFF – Odense International Film Festival foregår i Odense fra mandag den 26. august til søndag den 1. september og rummer mere end 250 events. Festivalprogrammet offentliggøres løbende på filmfestival.dk, hvor der også kan købes billetter.