fbpx

OFF for børn og unge

OFF – Odense International Film Festival er stolte over igen i år at kunne præsentere et stærkt og fantasifuldt tilbud til vores unge publikum, når vi fra mandag til fredag i uge 35 (26. august – 1. september) viser gratis kortfilmsprogrammer, der indeholder alt fra herlige animationer til stærke fiktionsfilm, som rører, rammer og skaber store fællesoplevelser for børn og unge.

Scroll ned på siden for at finde den aldersgruppe, der passer til jer.

 

Kortfilm for børn 3-6 år

OFF er for alle, også de yngste. I programpunktet “Kortfilm for børn 3-6 år” har Børnebiffen udvalgt film til en helt særlig biografoplevelse til yngste.

Børnebiffen.dk er et bibliotekstilbud skræddersyet til de 3-7 årige og deres forældre. Alle danske folkebibliotekers brugere har adgang til Børnebiffen.dk, forudsat at biblioteket i deres hjemkommune abonnerer på Filmstriben.

Børnebiffen.dk er udviklet og drives i samarbejde mellem DBC Digital og Det Danske Filminstitut og er en del af det samlede Børnebiffen-univers, som formidler kortfilm til de 3-7-årige både i biografen, i børnehaven og derhjemme. Læs mere om Børnebiffen HER

Kortfilm for børn 6-9 år

En kortfilmpakke i verdensklasse særligt udvalgt til målgruppen. Filmene fra 6-9 år præsenteres i samarbejde med Filmcentralen.

Filmstriben er en streamingtjeneste, der tilbyder film med eftertanke indenfor spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Filmene udvælges af bibliotekarisk personale ansat på DBC ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet.

Læs om kortfilmpakken her.

Kortfilm for børn 9-12 år

Kortfilmpakken 9-12 år består af film fra OFFs store bagkatalog, som er særligt velegnede til målgruppen. Der er både noget at tænke over og noget at grine af.

Læs mere om kortfilmpakken her.

Kortfilm om klima 12+

Kortfilmpakken ”Klima”, der er udviklet i samarbejde med Det Danske Filminstitut til initiativet ”Med Skolen i Biografen”, er tiltænkt børn og unge fra 12 år og op.

Filmene berører på hver sin måde spørgsmål om natur, klima og miljø. Hvordan kan eller skal vi reagere på klimaudfordringerne? Hvem går klimaændringerne egentlig ud over?

Se filmpakken her.

Undervisningsmateriale til ”Klima” findes her.

Ungdomskonkurrencen 14+

For udskolingen har vi i alt fem filmpakker med kortfilm plukket fra årets øvrige konkurrencer, dvs. Den Danske, Den Internationale, Animations- og Dokumentarkonkurrencen, der også kan ses af unge fra 14 år. Disse filmpakker hedder ”YOU” i programoversigten.

Find programmerne her:

YOU1

YOU2

YOU3

YOU4

YOU5

Book billet

Allerede nu er der åbent for, at skoler og institutioner kan booke i vores billetsystem. Billetterne er gratis. De skal blot bookes på forhånd, og I skal møde op senest 15 min. før programmet starter.

  • Billetter til film bestilles via filmfestival.dk/events/
  • Klik på den ønskede filmpakke i programoversigten, scrol ned til ’tider’ på siden og klik på ”Book billetter”
  • Husk at vælge ”Skole / Institutionsbillet”.

Tøv ikke med at ringe eller sende en mail til os med spørgsmål på telefon 65512837 eller e-mail filmfestival@odense.dk