fbpx

Konkurrencernes Historie

De fem konkurrencer bedømmes af en kyndig jury bestående af 3 professionelle filmskabere, kritikere eller kunstnere, der hver især bringer noget helt unikt til bordet. Det er deres job at fordele de 9 priser ud over konkurrencerne til lørdagens store prisuddeling; OFF Awards. Der er meget på spil denne aften for filmskaberne – og ikke kun i form af præmiesummen.

I 2013 blev OFF tildelt en meget prestigefyldt titel indenfor filmbranchen, da OFF blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival, og dermed kunne sende vinderen af både Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence videre til USA. Fra 2015 kunne OFF også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre, og som det nyeste bliver vinderen af Dokumentarkonkurrencen nu fra 2018 også sendt til Oscar selektionen – dermed sendes samtlige vindere fra vores kortfilmskonkurrencer til den prestigefyldte Oscar-komité.

Fra 2019 kunne OFF ydermere sende én kandidat videre til European Film Awards, som OFF nominerede hertil.

For de danske filmskabere er der endnu mere på spil, da de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm findes blandt de udvalgte film til Den Danske Konkurrence på OFF. 10 film bliver shortlistet af Det Danske Filmakademi forud for festivalen, og de endelige fem nominerede til Robert prisen offentliggøres til OFF Award showet.

Men OFF har plads til alle slags filmelskere, og derfor uddeler vi også i samarbejde med Fyens Stiftstidende vores egen publikumspris, som uddeles til den film, der får flest sms-stemmer af publikum. Der er også en pris til den bedste ungdomsfilm i konkurrenceprogrammet. De udvalgte ungdomsfilm bedømmes af en jury bestående af en lokal skoleklasse, der på forhånd har modtaget undervisning i alle facetter af filmens verden. Sidst, men bestemt ikke mindst, præmieres de to bedste pitches fra Pitch Me Baby konkurrencen med støtte til at realisere deres film. I alt uddeles 15 priser til OFF Award showet under en regn af glitter, konfetti og stjernedrys.