fbpx

Kortfilm på Kunstmuseum

OFF udstiller fem eksistentielle kortfilm på Kunstmuseum Brandts

Tag med OFF – Odense International Film Festival på en nysgerrig og farverig ekspedition. Fem kortfilm med fællestitlen ”Hvem vi er” stiller på hver deres måde skarpt på den aktuelle debat om køn, seksualitet og identitet.

Her er unge mænd med svulmende hjerter fyldt til randen med hemmeligheder og frygt. Svulmende kvindekroppe, en glitrende gasleverandør, polske “Pussy” og en charmerende zebra. OFF – Odense International Film Festival og Kunstmuseum Brandts har i samarbejde udvalgt fem farverige kortfilm fra Danmark, Taiwan, Polen og Frankrig, der på forskellig vis opfordrer os til at stoppe op og stille spørgsmål ved os selv og den verden, der omgiver os.

De fem kortfilm afspejler samtidig temaerne i udstillingen Claude Cahun – Under huden, der vises på Kunstmuseum Brandts fra den 10. februar. Det er første gang, et dansk kunstmuseum viser en stor retrospektiv udstilling med den franske kunstner, aktivist og forfatter Claude Cahun. Allerede tidligt i 1900-tallet var flydende køn, seksualitet og identitet i centrum for hende og partneren Marcel Moores iscenesættelser og kunst.

– Vi er meget glade for samarbejdet med Kunstmuseum Brandts, der her giver mulighed for at bearbejde et overordnet tema med udgangspunkt i vidt forskellige kunstarter. Kortfilmene er et format med høj kunstnerisk kvalitet, så det er positivt med dette fokus på genren, siger festivalleder hos OFF, Birgitte Weinberger.

Filmene har alle været udtaget til konkurrencerne på OFF, som er Danmarks eneste Robert-, Oscar-, og EFA-kvalificerende filmfestival.

Filmene vises i loop og er:

Amphi, Danmark, 30 min. (2018)
Tank Fairy, Taiwan, 9 min. (2021)
Pussy, Polen, 8 min. (2016)
Ztriwer, Danmark 10 min. (2016)
Supervenus, Frankrig, 3. min. (2014)

Se de fem kortfilm med fællestitlen Hvem vi er på Brandts fra d. 26. januar.
Kunstmuseum Brandts har i 2023 flere udstillinger med fokus på identitet. Udstillingen Claude Cahun – Under huden åbner d. 10. februar 2023.