fbpx

Mød årets jurymedlemmer

Fra i dag, mandag, sidder seks fantastiske juryer klar til at uddele hele 13 priser til lørdagens prisuddeling, OFF Awards. Jurymedlemmernes erfaringer og professioner strækker sig over alle discipliner indenfor film og kunst – mød dem alle sammen lige her.

MAIN COMPETITION JURY

ZINNINI ELKINGTON

Zinnini Elkington har studeret manuskriptskrivning og instruktion på UCLA i Los Angeles og går nu på instruktørlinjen på den selvstændige filmuddannelse Super16. Hun debuterede som filminstruktør i 2017 med den pastelpunkede teenkomedie Regnbuepiger, der blev shortlistet til en Robert for Årets Kortfilm. Netop nu er Zinnini Elkington aktuel med anden sæson af hitserien Første gang, en webserie til unge.

KIM FUPZ AAKESON

Født i 1958, forfatter og manuskriptforfatter, uddannet fra Den Danske Filmskole i 1996. Kim Fupz Aakeson har skrevet en lang række spillefilm både i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Skotland. Senest har han skrevet den svenske biopic Unge Astrid (2018) i samarbejde med instruktør Pernille Fischer Christensen.

WAHID SUI MAHMOUD

Uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2017. Wahid Sui Mahmoud debuterede allerede i 2010 som skuespiller på Det Kgl. Teater og har siden medvirket i adskillige teater- og tv-produktioner. I 2015 skrev han sammen med instruktør Ulaa Salim den prisvindende kortfilm Vore Fædres Sønner. Han er desuden en del af kunstnerkollektivet Junglen.

DANISH COMPETITION JURY

GABE VAN AMBURGH

Programlægger og Film Exhibition Manager ved filmfestivalen SXSW i Texas, USA, siden 2011 med ansvar for håndtering af printkopier, udbygning af biografer og overgangen til 100% digitale DCP-screeninger. Gabe Van Amburgh har også haft tekniske arbejdsroller hos blandt andet Alamo Drafthouse og Fantastic Film Fest.

CARSTEN BJØRNLUND

Skuespiller, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2002. Carsten Bjørnlund fik sin debut i Thomas Vinterbergs teaterversion af Festen, mens det folkelige gennembrud kom med en rolle i tv-serien Forsvar (2003-2004). Siden har han medvirket i tv-serier som Forbrydelsen II, Rita, Arvingerne og Liberty (2018), på film senest i science fiction-dramaet QEDA (2017).

LOTTE SVENDSEN

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Lotte Svenden afsluttede Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995. Hendes kortfilm Royal Blues (1997) vandt en Robert for bedste kortfilm. Sammen med skuespiller Mette Horn skabte hun i 2007 børne-tv-serien Max, der senere er forvandlet til flere internationalt anerkendte biograffilm. Fra 2018 er Lotte Svendsen ansat som filmkonsulent ved Det Danske Filminstitut.

ANIMATION COMPETITION JURY

CHRISTEN BACH

Animator og instruktør, bosat i Berlin. Christen Bach arbejder både med analoge og digitale medier. I sit eget virke fokuserer han hovedsageligt på menneskelige relationer, ofte fortalt gennem eksperimenterende og stiliserede animationer, der bruger absurditet og surrealisme til at fremhæve følelsesmæssige udtryk.

MARIANNE ESKEBÆK LARSEN

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og lektor ved Københavns Professionshøjskole. Marianne Eskebæk Larsen er lærebogsforfatter og freelanceanmelder af visuel børnelitteratur ved Dagbladet Information. Hun er medlem af Kulturministeriets illustratorprisudvalg og tidligere forperson for Dansk Tegneserieråd.

AMID AMIDI

Montreal-baseret chefredaktør på branchesitet CartoonBrew.com, der udgiver animationsnyheder nu på 15. år. Desuden er Amid Amidi forfatter til talrige bøger, blandt andet Cartoon Modern: Style and Design in Fifties Animation, der i 2007 vandt Theatre Library Association Award og The Art of Pixar Short Films.

DOCUMENTARY COMPETITION JURY

ANDREAS KOFOED

Dokumentarinstruktør født i 1979 og uddannet fra Den Danske Filmskole i 2009. Han har instrueret en række film – Alberts Vinter (2009), Ballroom Dancer (2011) og Et Hjem I Verden (2015) – der har vundet priser på førende filmfestivaler, herunder Tribeca Film Festival, IDFA og CPH:DOX.

METTE HOFFMANN MEYER

CEO og medstifter af THE WHY Foundation; en nonprofitorganisation, der producerer og distribuerer dokumentarfilm om menneskerettigheder og bæredygtig udvikling til et globalt publikum. Mette Hoffmann Meyer har arbejdet med dokumentarfilm i mere end 30 år, herunder projekterne Why Women? (2016) og Why Slavery? (2018).

MAYA ALBANA

Uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2007. Maya Albana har blandt andet instrueret Min Smukke Datter (2011), Det Sorte Kapitel (2018) og Balletskolen (2019) og fungeret som producent, underviser og redaktionschef – sidstnævnte på tv-produktioner som Gift ved første blik og P3 Guld. Maya Albana har desuden en karriere som musiker bag sig.

YOUTH COMPETITION JURY

Magnus, Frederikke, Signe, Lukas og Emma N. – 8.A Munkebjergskolen i Odense:

Vi er 8.A fra Munkebjergskolen, og vi er utroligt glade for, at vi får lov til at være årets ungdomsjury ved OFF – Odense International Film Festival 2019. Det havde vi virkelig ikke regnet med! Men det er dejligt, for vi kan måske tage ny viden og hele oplevelsen med os videre i vores fremtidige uddannelsesforløb – hvem ved?

Vi ser det også som en fremragende mulighed for at få et endnu bedre sammenhold og få nogle unikke oplevelser sammen i klassen.

Vi er en arbejdsom, men rolig klasse. Vi har et rigtig godt fællesskab, hvor der er plads til forskellige personligheder og holdninger. Vi er rummelige, og vi kan godt lide at tage en god diskussion op.

På baggrund af vores tidligere undervisningsforløb om kortfilm har vi opnået en vis erfaring omkring, hvad det kræver at lave en god kortfilm. Kombineret med vores mange forskellige holdninger og gode samarbejde håber vi, at vi kan give en god, konstruktiv, samlet og gennemarbejdet vurdering af årets mange film til OFF19.

PITCH ME BABY JURY

SARA KOPPEL

Prisvindende animator med mere end 30 års erfaring i branchen. Sara Koppel har både arbejdet med store danske animationsfilm, reklamer og kortfilm. I 2002 startede hun sit eget animationsstudie, Koppel Animation, hvor hun nu arbejder med fuld kreativ frihed på håndtegnede projekter.

CHRISTIAN TAFDRUP

Uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2003. Christian Tafdrup har medvirket i adskillige danske film og serier og desuden instrueret både kort- og novellefilm. I 2016 debuterede han som spillefilmsinstruktør med det surrealistiske drama Forældre. Christian Tafdrups anden spillefilm, En frygtelig kvinde, havde premiere i 2017.

LOTTE ANDERSEN

Skuespiller, instruktør og forfatter Lotte Andersen var engageret ved Dr. Dantes teater fra 1984 til 2002 og fik sit gennembrud på film i Ole Bornedals Nattevagten (1994). Siden har hun medvirket i utallige film- og tv-serier, senest Ditte og Louise (2018). Hun debuterede som idé- og manuskriptforfatter til spillefilmen Oh Happy Day i 2004 og som dokumentarfilminstruktør med Sange fra Ilulissat i 2010.

KIM MAGNUSSON

Producer Kim Magnusson har med selskabet M&M Productions vundet den eftertragtede Oscarstatuette fire gange, senest i 2014 med Anders Walters Helium. I 2010 startede han firmaet Dansk Film Kompagni. Ydermere har Kim Magnusson været formand for Producentforeningen i ni år og er formand for Danmarks Film Akademi.

ADAM AUGUST

Manuskriptforfatter Adam August er uddannet fra Den Danske Filmskole og fra John Trubys Writing Studio i Los Angeles. Han har skrevet både kortfilm, tv-serier og spillefilm og vandt en Bodil for manuskriptet til Fenar Ahmads Underverden i 2017. Adam August har desuden skrevet manuskript til spillefilmen Valhalla, der har premiere i efteråret 2019.