fbpx

Odenseansk 8. klasse udvalgt som ungdomsjury på OFF18

Den kommende 8.a fra Tarup skole er den heldige klasse, der er udvalgt til at være ungdomsjury på OFF18. De unge elever er blandt andet blevet valgt på grund af deres skarpe blik for, hvad der kendetegner en god kortfilm.

Når OFF – Odense International Film Festival løber af stablen i uge 35 fra mandag d. 27. august til søndag d. 2. september, vil eleverne fra 8.a på Tarup skole spille en stor rolle. De er nemlig blevet udvalgt til at være årets ungdomsjury, og et stort og vigtigt arbejde venter dem. For at kvalificere klassen er de i løbet af sommeren blevet undervist i filmhistorie og filmiske virkemidler af filmkonsulent Ulrich Breuning, og har sammen med ham analyseret flere kortfilm.

Eleverne fra Tarup skole fortæller, at de ser rigtig mange film og videoer på YouTube, og at de glæder sig til at stifte bekendtskab med kortfilmgenren. De beskriver sig selv som kreative og diskussionslystne, noget som de vil få brug for, når de skal vælge den bedste ungdomsfilm ved Odense International Film Festival.

”8.a fra Tarup skole viser allerede, at de har blik for, hvad der kendetegner en god film; de er velreflekterede, skarpe og gode til at diskutere de film, de allerede har set” udtaler koordinator for ungdomsjuryen, Birgitte Vejlmark Petersen, som har store forventninger til den kommende juryklasse fra Tarup.

I uge 35 er klassen delt op i flere grupper, så klassen kan dække mest muligt at den kommende filmfestival. Der vil bl.a. være anmeldergruppe, som skal anmelde alle de film, de ser, og en jurygruppe, som skal vurdere de sete film, for i sidste ende at udvælge den bedste ungdomsfilm. Prisen til bedste ungdomsfilm består af en statuette og en pengepræmie på 15.000 kr. der bliver uddelt til det store prisshow – OFF Awards – lørdag d. 1. september på Magasinet. Samtidig vil der være en filmgruppe, som løbende dokumenterer ungdomsjuryens arbejde.

Kortfilm kan meget. Blandt andet kan de åbne op – for tanker, for samtaler, for menneskelige møder. Mange af dem når imidlertid derhen med voldsomme midler, og ikke kun når man står og vipper på tærsklen til voksenlivet, kan kortfilm slå hårdt. Derfor har OFF samlet seks programmer bestående af 28 film fra årets udvalg. Det er ikke ungdomsfilm; simpelthen bare gode film, med masser af bid, der er egnet for alle over 14 år. Det er disse seks programmer, Ungdomsjuryen skal se, men filmpakkerne er åbne for alle. Hvert program bliver vist flere gange under festivalen, og alle skoler er velkomne. Billetterne er gratis og kan bookes på festivalens hjemmeside www.filmfestival.dk/programoversigt.