fbpx

Mellemtrin

Formål

Materialet er inspiration til at arbejde teoretisk med film – og praktisk skabende med både animationsfilm (Stop motion) og realfilm – i undervisningen i fagene dansk, musik og billedkunst – og på tværs heraf. Der er fokus på den gode historie i den korte film.

Formålet med materialet er, at børn skal lære om film teoretisk og praktisk skabende på mellemtrinnet for at styrke deres kulturelle dannelse – gennem en udvidet indsigt i filmens fortælling og virkemidler. Der er fokus på at opnå indsigt i at film er en tværæstetisk kunstform, og at fortælling og virkemidler på film spiller sammen og underbygger hinanden. Børnenes fantasi, kreative og sociale kompetencer kommer i spil, når de oplever, taler om og selv skaber film.

Projektet var del af udviklingsprojektet ”Film som praktisk musisk faglighed”, der ville styrke det filmpædagogisk netværk og miljø på Fyn – også i relation til børn og lærere på mellemtrinet.

Kortfilm på den sjove måde!

Kulturregion Fyn havde fået en bevilling fra Undervisningsministeriet til at sætte fokus på film i dansk og de praktisk-musiske fag.

På mellemtrinnet involverer det fagene: dansk, musik , billedkunst og det tværgående emne, it og medier. Det specielle ved materialet er således, at de praktisk-musiske fag bliver tænkt ind.

Materialet til mellemtrinnet har fokus på den gode historie og er udviklet af forfatter Rasmus Welling og redaktør Ditte Mejlhede i relation til vores udviklingsprojekt Film som praktisk-musisk faglighed på de fynske filmprofilskoler.

Bemærk at materialet henvender sig til både lærere og elever og rummer en masse spændende indhold og øvelser til arbejdet med film på mellemtrinnet.

Om materialet

Materialet består af seks kapitler.

Du kan læse lærervejledningen HER