fbpx

Med Skolen i Biografen

OFF – Odense International Film Festival – inviterer til uforglemmelige kortfilmoplevelser for børn og unge, når vi tager Med Skolen i Biografen i samarbejde med DFI og Kulturregion Fyn og deler filmperler fra festivalen.

Film i det korte format er som skabt til undervisning. På kort tid kommer vi vidt omkring, både geografisk og tematisk. Derfor var det med stor begejstring, at OFF i 2017 valgte at blive en del af projektet Med Skolen i Biografen, og har siden da suppleret det eksisterende, ambitiøse tilbud til børn og unge med fabelagtige kortfilmpakker til projektet, med tilhørende undervisningsmateriale. Filmformatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

Siden år 2000 har Det Danske Filminstitut inviteret børn og unge til initiativet Med Skolen i Biografen (MSIB). MSIB er en skole-bio ordning, der vil bygge bro mellem skole- og kulturliv. Ambitionen er at kvalificere filmundervisningen ved at give skolen langt bedre vilkår for at anvende biografen som klasselokale. Den fælles biografoplevelse bidrager til styrkelsen af de sociale kompetencer, klassefællesskabet og læringsparathed.
Indtil 2017 har ordningen kun involveret spillefilm, men efter OFF blev en del af projektet, blev det udvidet med nøje udvalgte kortfilm fra OFFs bagkatalog. OFFs kortfilm giver spændende og lærerige indspark til undervisningen.

Herunder finder I info om de enkelte OFF filmpakker, undervisningsmaterialet til alle pakker, samt links til filmene.
Billetter til aktuelle filmpakker kan bookes på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside.

Du finder undervisningsmateriale til kortfilmpakken “Hvem er jeg – kortfilmpakke om identitet” HER.

VERDENSMÅLENE: KORT FORTALT – KORTFILMPAKKE
MED OFF & SKOLEN I BIOGRAFEN – skoleår 20/21
8.-10. klasse, gymnasiet og ungdomsuddannelserne

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en pakke med seks kortfilm, der er vidt forskellige, men som alle berører FN’s Verdensmål. Filmene tager udgangspunkt i flere forskellige mål, og vi kommer omkring både fattigdom, bæredygtighed, uddannelse, forbrug, ligestilling og meget mereVi er med, når Ashminas ensformige arbejde i Nepal bringer hende på nye tanker om fremtiden; når Danmark i en dystopisk fremtid er i krig; når en mor lærer sin modvillige datter at svømme for livet i Columbia; når mænd, kvinder og børn danser zumba, spiller bingo og kysser i krogene på krydstogt; når kampen for ligestillingen foregår i en taxa i Inden, og når drenge bliver til mænd blandt sukkermarkerne i Florida.

FilmtitlerAshmina (UK & Nepal, 2018, 16 min). War, What If (Danmark20195 min). All Inclusive (Schweiz, 201810 min). Dulce (USA, 2018, 11 min). Brother, Move On (Schweiz & Indien, 2018, 9 min). The Rabbit Hunt (USA, 2017, 13 min)

UNDERVISNINGSMATERIALE FOR VERDENSMÅLENE: KORT FORTALT 
Dette er det samlede undervisningsmateriale, der indeholder lærervejledning, elevark, og filmark med specifikke opgaver til hver film i pakken.

UDDRAG AF FILMENE
Herunder finder du de uddrag fra filmene, som skal bruges til analysen af hver film.

The Rabbit Hunt

Uddrag 1 (0.14-1.08)

Uddrag 2 (10.11-11.59)

All Inclusive

Uddrag 1 (0.03-0.50)

Uddrag 2 (2.02-2.31)

Uddrag 3 (06.15-07.44)

Ashmina

Uddrag 1 (0.15-1.50)

Uddrag 2 (04.26-05.05)

Uddrag 3 (02.35-03.00)

Uddrag 4 (07.42-08.32)

Uddrag 5 (09.20-09.45)

Uddrag 6 (06.54-07.28)

Uddrag 7 (03.24-04.25)

Brother, Move On

Dulce

War, What If

Filmpakke 4: MADE IN EUROPE – KORTFILMPAKKE
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDD.

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en kortfilmpakke af fem kortfilm, der er vidt forskellige, men alle har til fælles at de er lavet i Europa. Pakken tager os med på en rejse i Europas mangfoldighed og diversitet, og berører gennem kortfilmens linse vigtige emner på den europæiske dagsorden. Vi havner midt i en familiekonflikt hos en sigøjnerfamilie i Rumænien; tages tilbage til borgerkrigen i Bosnien i 90’erne; er på campingtur med en dansk pige og en kurdisk flygtning, der i 10 år boede i telt i en flygtningelejr; sidder med ved bordet når grådigheden tager over; og får indblik i en nordisk familiesaga, hvor samtalen ikke altid flyder lige let.

FILM: The Chicken, Rain on Canvas, Dinner for Few, Written/Unwritten, Small Talk.

UNDERVISNINGSMATERIALE FOR SKOLEÅRET 19/20
Dette er det samlede undervisningsmateriale, der indeholder lærervejledning, elevark, og filmark med specifikke opgaver til hver film i pakken.

UDDRAG AF FILMENE
Herunder finder du de uddrag fra filmene, som skal bruges til analysen af hver film.

The Chicken

Rain on Canvas

Dinner for Few

Written/Unwritten

Small Talk

MADE IN EUROPE
Et udvalg af filmene kan ses i deres fulde længde her på siden, mens MSIB sæsonen står på, i perioden oktober 2019 til marts 2020.
Når MSIB sæsonen er ovre, kan filmene findes på filmcentralen.dk.
Grundet rettigheder til filmene er det kun udvalgte film der kan gøres tilgængelige online.

Skoleåret 2018-19: Efterår 2018
Filmpakke 3: BEST OFF – Fire kortfilm med fokus på familierelationer
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDD.

Odense International Film Festival – OFF har sammensat en unik selektion af nogle af de bedste kortfilmsperler fra OFF17. Flere af filmene har vundet priser og er alle særligt udvalgt til et ungdomspublikum. Filmene kommer vidt omkring, men fælles er et tema om familierelationer. Vi møder en syrisk flygtning og hans søn, der forsøger at starte et nyt liv i Danmark; en finsk bondedreng, som drømmer om at få andet at spise end kartofler; en far og datter, der kæmper med et ustyrligt temperament; og en pige, der kæmper for omsorg og opmærksomhed efter at være flygtet fra en voldelig far.

FILM: Abu Adnan, Fantasy, I familie, Into the Blue.

Skoleåret 2017-18: Forår 2018
Filmpakke 2: DEM OG OS – Fem tankevækkende kortfilm fra OFF
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDD.

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat fem hårdtslående kortfilm i verdensklasse i dette program. Vi kommer vidt omkring såvel geografisk som tematisk. Fælles for filmene er et stærkt fokus på det til tider anspændte forhold mellem os og dem. Problematikken bliver anskuet fra forskellige vinkler på en fordomsfri og tankevækkende facon. Filmene omhandler emner som terrorisme, integration, krig, etnicitet og minoriteter. Formatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

FILM: Salvador, Vore fædres sønner, Mukwano, The way of tea, Habana

Skoleåret 2017-18: Efterår 2017
Filmpakke 1: PRISVINDERE – Kortfilm fra OFF
7.-10. KLASSE, GYMNASIET OG UNGDOMSUDD.

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat en kortfilmpakke fuld af følelser, forvirring og forandring. Filmene er med stor succes blevet vist for det unge publikum under festivalen, og har desuden vundet adskillige priser. Disse særligt ungdomsegnede kortfilm bevæger sig ind bag teenagelivet, og går på opdagelse i identitetsskabelsen og det kaos, det medfører at finde os selv. For hvem er vi egentligt, og hvordan finder vi vores plads? Vi møder kærlighed og kriser, moralske kvababbelser og komplicerede relationer. Alle fem film har ungdomslivet på sigtekornet, og igennem sjove, følsomme og hudsløs ærlige skildringer bliver det skrøbelige ungdomsliv vist frem fra forskellige og tankevækkende perspektiver.

FILM: Stutterer, Ztriwer, Lulus første gang, Suspendu, Untamed

UNDERVISNINGSMATERIALE FOR SKOLEÅRENE 2017-2019
Dette er det samlede undervisningsmateriale, der indeholder lærervejledning, elevark, og filmark med specifikke opgaver til hver film i pakken.

UDDRAG AF FILMENE
Filmpakke 1: PRISVINDERE – Kortfilm fra OFF
Filmpakke 2: DEM OG OS – Fem tankevækkende kortfilm fra OFF
Filmpakke 3: BEST OFF – Fire kortfilm med fokus på familierelationer

Filmene i deres fulde længde ligger online tilgængeligt på Filmcentralen.

Se alle film fra de tre kortfilmpakker HER