fbpx

Med Skolen i Biografen

OFF – Odense International Film Festival – inviterer til uforglemmelige kortfilmoplevelser for børn og unge, når vi tager Med Skolen i Biografen i samarbejde med DFI og Kulturregion Fyn og deler filmperler fra festivalen.

Film i det korte format er som skabt til undervisning. På kort tid kommer vi vidt omkring, både geografisk og tematisk. Derfor var det med stor begejstring, at OFF i 2017 valgte at blive en del af projektet Med Skolen i Biografen, og har siden da suppleret det eksisterende, ambitiøse tilbud til børn og unge med fabelagtige kortfilmpakker til projektet, med tilhørende undervisningsmateriale. Filmformatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

Siden år 2000 har Det Danske Filminstitut inviteret børn og unge til initiativet Med Skolen i Biografen (MSIB). MSIB er en skole-bio ordning, der vil bygge bro mellem skole- og kulturliv. Ambitionen er at kvalificere filmundervisningen ved at give skolen langt bedre vilkår for at anvende biografen som klasselokale. Den fælles biografoplevelse bidrager til styrkelsen af de sociale kompetencer, klassefællesskabet og læringsparathed.
Indtil 2017 har ordningen kun involveret spillefilm, men efter OFF blev en del af projektet, blev det udvidet med nøje udvalgte kortfilm fra OFFs bagkatalog. OFFs kortfilm giver spændende og lærerige indspark til undervisningen.

Herunder finder I info om de enkelte OFF filmpakker, undervisningsmaterialet til alle pakker, samt links til filmene.
Billetter til aktuelle filmpakker kan bookes på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside.

Filmene i deres fulde længde ligger online tilgængeligt på Filmcentralen og OFFstream