fbpx

Hvem er jeg? – kortfilmpakke om identitet

Med skolen i biografen

Dette undervisningsmateriale tager udgangspunkt i kortfilmpakken Hvem er jeg? –kortfilmpakke om identitet.

Pakken består af fire kortfilm, der alle har deltaget i OFF – Odense International Film Festival, Danmarks internationale, Oscar, EFA- og Robertkvalificerende kortfilmfestival. OFF finder sted i Odense, som hvert år i uge 35 forvandles til et filmmekka med besøgende filmskabere fra hele verden, prestigefyldte priser og et hav af spændende programmer for filmelskere i alle aldre.

OFF hylder kortfilmen, og vi er derfor glade for at kunne tilbyde unge muligheden for at dykke ned i genrens mange former.

Hvem er jeg? indgår i programmet for skoleåret 2021/2022 for skolebioordningen Med skolen i Biografen i Region Syddanmark, Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syd-og Sønderjylland. Filmene kommer vidt omkring, men fælles for dem er, at de på forskellig vis berører temaet.

Til underviseren: Om undervisningsmaterialet til “Hvem er jeg?”

Double D

Fey Lehianes Double D fra 2019, handler om en trettenårig pige, der står overfor en stor ændring i sit liv, hvad enten hun er klar til det eller ej. Hun skal finde ud af, hvordan hun forholder sig til de ændrede vilkår, og det anderledes blik verden har på én, når man går fra barn til voksen.

Se opgavebeskrivelse
Ikki Illa Meint

Andrias Høgennis Ikki Illa Meint fra 2018 tager udgangspunkt i et tilfældigt møde mellem to gamle veninder. Filmen udforsker de konsekvenser, der kan være forbundet med at blive konfronteret med, hvordan andre egentlig opfatter én.

Se opgavebeskrivelse
Ingen siger farvel, men alle forsvinder

I Jonas Risvigs Ingen siger farvel, men alle forsvinder fra 2019 møder vi Jeppe, der har vænnet sig til en ganske lille og afgrænset verden for bedre at kunne håndtere den udviklingsforstyrrelse, der indtil nu har defineret ham. Han må, ganske uventet, forholde sig til, om han tør kaste sig ud i kærligheden og dermed give afkald på noget af sin tryghed.

Se opgavebeskrivelse
Mascot

LeeHa Kims Mascot fra 2019 er pakkens klart korteste film. Den undersøger, hvad der sker, når man er villig til at gå ekstremt langt for en drøm, og hvad det gør ved ens selvbillede, når drømmen alligevel forbliver uden for ens rækkevidde.

Se opgavebeskrivelse