fbpx

Prisvindere

Med skolen i biografen

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat en kortfilmpakke fuld af følelser, forvirring og forandring.

Filmene er med stor succes blevet vist for det unge publikum under festivalen, og har desuden vundet adskillige priser. Disse særligt ungdomsegnede kortfilm bevæger sig ind bag teenagelivet, og går på opdagelse i identitetsskabelsen og det kaos, det medfører at finde os selv. For hvem er vi egentligt, og hvordan finder vi vores plads? Vi møder kærlighed og kriser, moralske kvababbelser og komplicerede relationer. Alle fem film har ungdomslivet på sigtekornet, og igennem sjove, følsomme og hudsløs ærlige skildringer bliver det skrøbelige ungdomsliv vist frem fra forskellige og tankevækkende perspektiver.

Lulus første gang

På nettet har Lulu fræk sex med sin kæreste Sebastian. I virkeligheden er hun jomfru og står på rulleskøjter alene om natten. Sebastian vil mødes udenfor computerens trygge rammer, men Lulu tøver. På sin efterskole bliver hun mobbet blandt de andre piger, og hun vil bevise sit værd ved at miste sin mødom, koste hvad det vil.

Filmklip
Suspendu

Ved morgengry i en balletskole falder en dreng midt i en bevægelse, og brækker sin fod. Men der er vigtige prøver forude, og drengen nægter at hvile eller indrømme sin skade. Han ønsker at kroppen skal adlyde ham og være grænseløs, men hans dansepartner og lærere skal også overbevises.

Filmklip 1 Filmklip 2
Untamed

Far sover hele dagen på sofaen. Far spiller trompet på gadehjørner om natten. Far har blod i mundvigen. Far er en ulv, der har forvildet sig ud et sted, hvor kun en datter kan hente ham hjem.

Filmklip 1 Filmklip 2
Ztriwer

Med charme, selvtillid og striber er Zøren den sejeste zebra på savannen. Lige indtil hans sorte zigzagdragt bliver stjålet mens den ligger til tørre. Så må Zøren genopfinde sig selv. Men boede hans sjæl i striberne, eller kan han med sine nye umage venner finde rytmen igen?

Filmklip 1 Filmklip 2