fbpx

Unge Stemmer

Med skolen i biografen

Dette undervisningsmateriale tager udgangspunkt i kortfilmpakken Unge Stemmer.

Pakken består af tre kortfilm, der alle har deltaget i OFF – Odense International Film Festival, Danmarks internationale, Oscar-, EFA- og Robertkvalificerende kortfilmfestival. OFF finder sted i Odense, som hvert år i uge 35 forvandles til et film­mekka med besøgende filmskabere fra hele verden, prestigefyldte priser og et hav af spændende programmer for filmelskere i alle aldre.

OFF hylder kortfilmen, og vi er derfor glade for at kunne tilbyde unge muligheden for at dykke ned i genrens mange former.

Unge Stemmer indgår i programmet for skoleåret 2022/2023 for skolebioordningen Med skolen i Biografen i hele landet. Filmene kommer vidt omkring, men fælles for dem er, at de på forskellig vis berører et tidspunkt i livet, hvor man har taget skridtet fra barn til voksen, men hvor der stadig er kampe, der skal kæmpes, og spørgsmål, der skal stilles, i forhold til emner som kærlighed, forældre, krop, seksualitet og venskaber.

I den franske kortfilm At Dawn tager tre studenter på en spontan sejltur i en gummibåd i et sidste forsøg på at undslippe den voksne verdens regler og forventninger, men det får skæbnesvangre følger. I dokumentaren Manifest opdager en ung kvinde, at hun ikke er helt speciel og unik, men tværtimod deler oplevelser om krop og køn med mange andre kvinder – også hendes mor og mormor. I materialets sidste film Natsværmer møder vi Kasper, en ung mand, der både har en kæreste og studerer på universitetet, men stadigvæk kredser om oplevelser fra sin barndom, som han ikke har fået sat ord på.

Til underviseren: Om undervisningsmaterialet >

Natsværmer

En ung mand er fanget imellem sin fars ambitioner for hans liv på racerbanen og en stålsat vilje om at skulle noget andet her i livet. Noget andet end at køre stærkt, noget der er hans, noget der gør ham i stand til at undslippe faderens dominans og altoverskyggende råhed. En lige dele tempofyldt og rørende film, om det opgør man næsten er for bange til at tage, men samtidigt ved er en absolut nødvendighed for fortsat at kunne eksistere.

Se opgavebeskrivelse
Manifest

En ung kvinde generobrer sin krop, sin historie og sin identitet igennem kunsten. Et intimt og kærligt portræt af mødre og døtre og et manifest for moderne kvinder.

Se opgavebeskrivelse
At Dawn

Natten efter deres dimission er en flok teenagere samlet på stranden omkring et bål. En ny dag venter på den anden side, fuld af løfter om fremtiden. De er unge, ukuelige og tørstige efter alt, hvad livet skal bringe. Tre venner går ombord på en gummibåd i fuldskab. Næste morgen vågner de op uden land i sigte.

Se opgavebeskrivelse