fbpx

OFF på Kunstmuseum Brandts

På OFF – Odense International Film Festival – har vi et godt og solidt samarbejde med Kunstmuseum Brandts, hvor vi har haft flere installationer ved dem og håber selvfølgelig at fortsætte samarbejdet om at bringe kærlighed til kortfilm ud til odenseanerne.

Vi har tidligere haft installationer som Kærlighed til Lyd, Et Hjem i Verden, Markante Kvinder og nu har OFF og Kunstmuseum Brandts endnu en gang skabt en fantastisk og spændende udstilling: I Pagt Med Naturen

Vores opfattelse af natur vil altid være farvet af den kultur, vi er en del af og omvendt. Det er nærmest umuligt at tænke eller tale om naturen, uden at vores forestilling bærer præg af den samfundsmæssige sammenhæng vi befinder os i, og som varierer markant alt efter hvor i verden, vi befinder os.

OFF har sammensat et filmprogram, der udtrykker, hvordan natur og kultur fletter sig ind og ud af hinanden. Hvordan mennesker lever i mere eller mindre harmoni med naturen, men også i pagt med kulturen. Fem små kortfilmsperler tager os med ud i den store verden til henholdsvis Frankrig, Slovenien, USA, Schweiz og Norge. Filmene har alle været udtaget til konkurrencerne på OFF, som er Danmarks ældste og eneste Oscar- og EFA-kvalificerende filmfestival.

Glæd dig til at genopdage naturen – og glæd dig til at se dele af naturen, som før var ukendt for dig.

Du kan opleve følgende film:

Totem
Katrine Glenhammers Totem vandt Animation Talent Award til OFF20 med hendes fortælling om dengang vi alle var jægere og samlere i filt. Skønne taktile karakterer og dyr udfører nogle ret uskønne, men nødvendige og rå handlinger.

Trahere
Juš Jeraj og Atila Urbančičs dokumentar blev vist under OFF18 og er en helt særlig fortælling om den hellige traktor. Mellem bakkedrag og under blå himmel i Slovenien lever mennesker med diesel i blodet. Båndet mellem mand og traktor er en tradition, man fortsætter med ligesom det er en selvfølge at gå i kirke hver søndag.

Dulce
Denne amerikanske dokumentar af Guille Isa og Angello Faccini blev vist under OFF19 og handler om overlevelse. I et område hvor alle lever af havet og på havets nåde, kommer vi helt tæt på en mor som prøver at lære hendes datter, Dulce at svømme. I Mangroveskovene høster kvinderne muslinger i lavvande, men i de senere år er hele landsbyer skyllet bort i tidevandsoversvømmelser. Men Dulces vandskræk truer med at sætte hendes fremtid og liv på spil.

Black Line
Mark Olexa og Francesca Scalisis dokumentar blev vist under OFF18 og tager dig med på en meget særlig rejse på en tynd sort linje som forbinder dem alle: Det er en tidlig morgen i Bangladesh. Muezzinens kald blander sig med sirener, naturen langs flodbreden er i forfald og en bengalsk kvinde trækker sit fiskenet gennem flodens forurenede vand.

Polyfonatura
I den norske dokumentar Polyfonatura, som blev vist under OFF19, tager Jon Vatne dig med ind i en fortælling om naturens symfoni. Du bliver præsenteret for en excentriske lydkunstner som ligger på maven for at fange lyd fra frosne søer, edderkoppespind og lav. Det hele skal ende som hans hidtil mest ambitiøse projekt: En sensorisk koncert, der skal spilles mellem fjorde og fjelde, hvor den kommer fra.

Installationen kan opleves på Kunstmuseum Brandts resten af året.