fbpx

OFF på Kunstmuseum Brandts: kortfilminstallationen Markante Kvinder

Mød en håndfuld af det korte medies Markante Kvinder med OFFs kortfilmsinstallation på Kunstmuseum Brandts.

OFF – Odense International Film Festival har sammensat et filmprogram med markante kvinder enten foran eller bag kameraet. Det er ikke kun de kvinder, der råber højest eller lever livet allerstørst, men også de kvinder som blot sætter aftryk og skaber indsigt og udsyn. Disse kvinders historier sætter sig fast i både hjerte og hjerne og skaber refleksion, lykke og gåsehud. Det er kvinder, der beviser, at man ikke behøver at skrige af sine lungers fulde kraft for at skabe ekko.

Glæd dig til at møde Markante Kvinder, der giver genlyd – glæd dig til at møde kvinder i fiktionen, i animation og dokumentaren – glæd dig til at opleve:

Daimi
Daimi, skabt af Marie Grahtø Sørensen, hev hele tre priser hjem under OFF12: The Youth Award, The Audience Award og The Artist Award – og det er intet under: historien om den 12-årige Daimi og hendes kælegris, giver kuldegysninger i en hjerteskærende historie, hvor vi langsomt skelner mellem fantasi og virkelighed.

Keeping Balance
Bernhard Wengers dokumentar blev vist under OFF15 og er en særlig fortælling om en særlig kvinde. Keeping Balance er en fortælling om en karruseltur og kvinden, der sidder i den. En særlig fortælling om et snurrende helle i en hverdag af minder fra en barndom med mørke stier og kvinden, der navigerer i dem.

Bacchus
Rikke Alma Krogshave Planetas animation blev vist under OFF18 og tager dig med på en særligt farvestrålende rejse: Alex keder sig på arbejde, i baren, i toget. Lige indtil hun bliver lokket en i af en dør til en anden verden af en usædvanlig fremmed, også er der mystik, farver, rytme, dans og leg.

The Promise
Denne svenske dokumentar af Paula Gustafsson, som blev vist under OFF18, snakker om løfter. Den slags, der er længe ventede. Den slags, der smerter næsten ubærligt. Den slags, der viser kærligheden i hele sit hverdagsagtige, vidunderlige, hjerteskærende, utrolige, tårefremkaldende væsen.

Egg
Martina Scarpellis animation Egg vandt Animation Talent Award til OFF18 med hendes historie om en kvinde og et æg. Kvinden er låst inde i et rum med et æg. Når hun spiser det, så angrer hun. Hun slår det ihjel. Hun lader det dø af sult. Hun og ægget er fanget i en cyklus af mæthed og tomhed, og hvor er vejen ud?

Home Swim Home
Valérie Leroy viser med Home Sweet Home, som blev vist på OFF17, at man ikke nødvendigvis behøver en svømmepøl for at tage sine første svømmetag. Hun viser os også en kvinde, der er alene og nyskilt og skal tage sine første svømmetag i en ny lejlighed og i et nyt liv, hvor hendes naboer heldigvis gerne vil lære at svømme.

Kunstmuseum Brandt følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor kan der opstå ventetid ved installationen. Installationen kan opleves på Kunstmuseum Brandts frem til den 31. januar 2021.