fbpx

OFF viser oscarnominerede kortfilm på Kulturmødet Mors

I samarbejde med Cinemateket præsenterer OFF oscarnominerede kortfilm under Kulturmødet Mors.

Kortfilmformatet er rugekassen for kreativt talent, og kortfilminstruktørerne er ofte mestre i at servere en historie i skarp og koncentreret form. Hvert år nomineres fem kortfilm til den prestigefyldte Oscar, og disse film giver ofte et glimrende kig ind i den kreative hjerne hos morgendagens filmtalenter.
Af samme grund er det med begejstring, at vi på Kulturmødet Mors kan præsentere de oscarnominerede kortfilm (og vinderen) fra den prestigefyldte Hollywood-prisfest i februar 2019. Med de fem kortfilm i Live Action-kategorien er der garanti for tårnhøj håndværksmæssig kvalitet og smittende fortælleglæde – dyder, som Oscarkomitéen traditionelt vægter højt.

OFF – Odense International Film Festival er Danmarks eneste oscarkvalificerende filmfestival, hvilket betyder, at fire vindere fra OFFs konkurrencer kan sende deres film videre til Oscarakademiets nomineringsudvalg. OFF er derfor særligt stolte af, at man blandt de fem nominerede fra februar finder filmen Detainment.
Detainment vandt OFFs hovedpris i 2018 og kvalificerede sig derved til at komme i betragtning til den prestigefyldte Oscar. Filmen tog den lange vej fra Odense til Hollywood og nåede igennem det snævre nåleøje – det er vi meget stolte af.
På listen finder man også en anden OFF-vinder; nemlig Fauve, der vandt The Artist Award på OFF18.

Det var filmen Skin, der løb med prisen for Best Live Action Short ved prisuddelingen i Hollywood.

OFF ser frem til at præsentere disse film for publikum til Kulturmødet Mors, torsdag den 22. august kl. 16.00-18.00 og fredag den 23. august kl. 12.30-14.30 i Bio Mors.

Programmets fem film:
Detainment – Irland (Vincent Lambe and Darren Mahon)
Fauve – Canada (Jeremy Comte and Maria Gracia Turgeon)
Marguerite – Canada (Marianne Farley and Marie-Hélène Panisset)
Mother – Spanien (Rodrigo Sorogoyen and María del Puy Alvarado)
Skin – USA (Guy Nattiv and Jaime Ray Newman)