fbpx

OFF18 får en ny Oscar-kvalificerende kategori

Odense Internationale Film Festival kan med glæde og stolthed offentliggøre, at vi går fra tre til fire Oscar-kvalificerende kategorier, da den nye dokumentarkonkurrence nu også kan sende kortfilm afsted til Oscar-juryen. Således er alle kategorier i OFFs konkurrence nu Oscar-kvalificerende.

OFF er Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival og har de tidligere år sendt vinderne af Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Animationskonkurrencen videre til Oscar-akademiets nomineringsudvalg. Nu kan festivalen offentliggøre, at der i år tilføjes en ekstra konkurrence til den pulje, da festivalens nye dokumentarkonkurrence også bliver Oscar-kvalificerende.

Den nye Oscar-kvalificerende kategori er med til at konsolidere OFFs position og betydning både nationalt og internationalt, og det glæder by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V).

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at Odense International Film Festival får endnu en Oscar-kvalificerende konkurrence. Det fortæller med al tydelighed, at Odenses udvikling ikke kun er fysisk – den er også kulturel. Desuden er det en stor anerkendelse af landets ældste filmfestival, som har formået at forny og udvikle sin position som kortfilmens centrum i Danmark. Det er imponerende at følge udviklingen fra år til år,” siger hun.

De korte dokumentarfilm har altid været velkomne på OFF og har været en vigtig del af festivalens konkurrencer, men nu bliver der sat ekstra fokus på genren med Dokumentarkonkurrencen. Den nye konkurrence kommer til at indeholde to priser: Den Oscar-kvalificerende “Bedste Korte Dokumentar” og “The Soapbox Award”, der gives til den dokumentar, der bedst bruger sin platform til at udfordre sit publikum. Med de to nye priser skal der uddeles i alt 13 priser under OFF18.

Odense International Film Festival afholdes fra den 27. august til den 2. september 2018. Alle konkurrencefilmvisninger er gratis og billetbestilling foregår via vores hjemmeside