fbpx

OFF19 rykker ud i hele landet: Endnu flere biografgæster kan nu tage en OFF-dag

Tirsdag den 27. august 2019 åbner OFF – Odense International Film Festival for den direkte linje og livestreamer en hel dag fra de feststemte sale i Odense ud til det ganske land

I partnerskab med Kulturregion Fyn har OFF gennem flere år udviklet og afholdt konceptet ‘En OFF-dag’: Livestreaming af filmvisninger og instruktørsamtaler fra festivalen i Odense til lokale, fynske biografer. OFF-dagen giver publikum fra hele Fyn mulighed for at være med til Danmarks eneste oscarkvalificerende filmfestival uden at skulle rejse alt for langt.

Og fra i år er det ikke kun fynboerne, men også kortfilminteresserede biografgængere fra resten af Danmark, der får chancen for at tage sig en filmisk fridag: I 2019 samarbejder OFF, udover syv fynske biografer, med Biffen Nordkraft i Aalborg, Øst for Paradis i Århus og Cinemateket i København om at bringe alverdens kortfilm til en biograf nær dig.

Også nyt i forbindelse med årets OFF-dag er festivalens samarbejde med TV 2 / Fyn. Den regionale afdeling sender i år direkte tv fra OFF-dagen i en af de lokale, fynske biografer udenfor Odense, mens TV 2-journalist Signe Ryge agerer vært i festivalcentrum og interviewer filmskabere live på scenen efter filmvisningerne.

Stærkt koncept udbredes

Festivalleder Birgitte Weinberger er begejstret for den geografiske udvidelse af OFF-dagen:

OFF-dagen er et utroligt stærkt koncept, der ikke bare fortjener stor opmærksomhed, men som også i udpræget grad kan bære at blive bredt ud i hele landet. Jeg er meget glad for, at også Aalborg, Århus og København i år kan være med til OFF i uge 35.

Hun udelukker ikke, at festivalen breder sig yderligere i fremtiden:

Når man har et godt produkt, som man er stolt af, er det jo vidunderligt at få lov til at dele det med endnu flere mennesker. Vi er meget tilfredse med vores nye samarbejdspartnere og håber, at konceptet med deres gode opbakning nu kan slå rod både i den jyske og sjællandske muld. Hvem ved – måske endnu flere biografer har lyst til at tage en OFF-dag næste år!

Fridag med tætpakket program

Nok er OFF-dagen en fridag for de filmglade, men programmet er ikke på lavt blus af den grund. OFF-dagen emmer af energi og aktivitet; her er velkomsttaler, spørgerunder, instruktørinterviews, afstemninger og naturligvis massevis af spritnye, danske og internationale kortfilm.

I alt fire kortfilmpakker livestreames til de lokale og regionale biografer. Her er det altså muligt for publikum ikke alene at opleve filmene fra festivalen, men også at følge debatten i den odenseanske sal foruden selv at sende spørgsmål direkte til vært, moderator og filmskabere via sms.

Programmet for ‘En OFF-dag” 2019 ser i de enkelte biografer således ud:

15.00-15.15: Velkomst og præsentation ved festivalleder Birgitte Weinberger, moderator/vært Pil Lindgreen og repræsentant fra Kulturregion Fyn
15.15-17.05: Filmpakke 1: Main Competition
17.15-19.05: Filmpakke 2: Animation Competition
19.15-21.05: Filmpakke 3: Danish Competition. Denne del af programmet præsenteres i samarbejde med TV 2 / Fyn, og journalist Signe Ryge vil agere vært i biografsalen i Odense
21.15-23.05: Filmpakke 4: Danish Competition
23.05: Tak for i aften

Efter visningen af hver filmpakke kan publikum via mobiltelefon stemme i konkurrencen om kåringen af årets publikumsfavorit. Derudover er der Q&A med filmskaberne.

Biografer, der deltager i OFF-dagen 2019

I alt 10 biografer / visningssteder i hele landet er en del af ‘En OFF-dag’ tirsdag den 27. august under årets filmfestival, OFF19, i uge 35. Herunder ses en komplet liste over visningssteder:

Cafe biografen i Odense ( biografen, der livestreames fra)
Assens Bio, Tobaksgaarden i Assens
SVEND – Hele Danmarks Filmpris i Svendborg
Haarby Bio i Haarby
Kerteminde Kino i Kerteminde
Helios Teatret i Faaborg
Ringe Bio i Ringe
Biffen Nordkraft i Aalborg
Øst for Paradis i Århus
Cinemateket i København