Podcast

Kort er godt!

I podcasten Kort er Godt! hylder værterne, festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard, det korte format i alle facetter.
Kortfilmen er naturligvis centrum i podcasten, og i hver udsendelse vil lytteren have mulighed for at se afsnittets udvalgte film på forhånd via et link på OFFs facebookside. Vi linker også nedenfor, når et afsnit offentliggøres.

Med denne podcast vil vi kort og godt gerne byde jer velkommen til at se film sammen med os hver for sig. Vi lyttes ved!
Find os på Spotify, iTunes, PodimoPodbean eller der, hvor du lytter til Podcast.

 

Episode 16

Grænsen er hårfin, og livet noget af en balancegang også i denne islandske kortfilm fra 2017 - Tick Skin (Link til OFFstream). Det er enn film om tillid og respekt for autonomi og sårbarhed, og om hvor svært det er at kommunikere med hinanden i alle mulige sammenhænge. Ikke desto mindre er det præcis det vores værter, Claus og Birgitte giver sig i kast med, når de taler nærmere om denne højaktuelle film, om skyld, sex og signaler og om hvor nødvendigt det er, at vi har mod til at tale direkte med hinanden, og få sagt fra i tide.
Find afsnittet lige præcis dér, hvor du lytter til dine podcasts!

Se filmen her
Episode 15

I denne episode kaster Birgitte og Claus sig over Ulaa Salims prisvindende kortfilm ”Vore fædres sønner”, som blandt andet modtog Publikumsprisen på OFF i 2015. Det er en film, der åbenhjertet viser os, hvor svært det er at føle sig hjemme, selv i et lille land som Danmark, hvor vi ellers bryster os af at være både rummelige og inkluderende.
Find afsnittet lige præcis der, hvor du lytter til dine podcasts!

Læs mere
Episode 14

Kvindens krop er mange gange blevet tingsliggjort til glæde for andre end kvinden selv, men med denne uges skønne animationsfilm, polske ”Pussy” fra 2016, tager kvinden sit køn tilbage i en lystfuld og legende film om onani, kvinden og hendes kusse. Så rigtig hjertelig velkommen til podcasten Kort er godt! hvor Claus og Birgitte åbenhjertigt tager favntag med et stadig tabubelagt emne, når de inviterer dig til en snak om lethed, leg og lyst sammen og hver for sig.
Find afsnittet lige der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 13

Ta’ med Birgitte og Claus på roadtrip til Spanien, når de sammen ser nærmere på den prisvindende hollandske kortfilm "Sevilla" på 11 minutter fra 2012. I en gammel Volvo kaster tre unge sig ud på eventyr fulde af livslyst, boblende optimisme og en smittende kærlighed til hinanden og til livet. En tur der dog tager en drastisk drejning og ændrer deres liv for altid. Så hjertelig velkommen til en podcast om ungdom, udbekymrethed og skønhed. Om ikke kun at fokusere på målet men være tilstede i nuet på vejen derhen. Om ja-hatte og om, at vi må hjælpe hinanden med at blive ved med at springe nysgerrigt ud i verden, selv når voksenlivet rammer os.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 12

Nu bliver det uhyggeligt. Den gyser-elskende Claus Riis Østergaard tager den knap så kække Birgitte Weinberger med ind i mørket for at se det uhyggelige i øjnene. Sammen har de set hele tre ultrakorte, hårrejsende horrorfilm, som i den grad sætter aftryk. Velkommen til en veloplagt podcast om det frydefulde gys, hvor det hinsides på forunderlig vis får blandet sig undervejs…
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 11

Ta’ med Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard på besøg i en lille kystby i Columbia, hvor vi møder 8-årige Dulce, der skal lære at svømme. Et afsnit af Kort er godt! om klimaforandringer, usentimental kærlighed og nødvendigheden af at leve i pagt med naturen.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 10

Velkommen til denne helt særlige jubilæumsudgave hvor Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard med sangria i glasset taler om den hylende morsomme kortfilm ”Las Palmas”. En varm udgave af Kort er godt! hvor vores to værter også kigger tilbage på hele 1. sæson. En tour de force down memory lane med de første 10 fantastiske kortfilm og alle de tanker og følelser de har bragt med sig.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 9

Birgitte og Claus snakker os med tilbage til startskuden for dansk kortfilms guldalder, når de taler om ”Ernst og lyset” fra 1996. Det er kammerspil, tøhø-replikker og en mobiltelefon, der spiller en helt særlig rolle.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 8

Birgitte og Claus ser i dette afsnit nærmere på den hårdt pumpede og ekstremt flotte kortfilm ”Habana” fra 2014. En sort/hvid udgave af Kort er godt! om genremix, found footage, monstre og muskelhunde i en dystopisk nærfremtidsfortælling fra Cuba.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 7

I denne udgave af Kort og godt! skal vi med Claus Riis Østergaard og Birgitte Weinberger et smut til Grækenland for at se nærmere på en hårrejsende animationsfilm fra 2014: "Dinner for Few". Kortfilmen er en sociopolitisk allegori over samfundet, der munder ud i en podcast om magtliderlige svin, demokrati, det oldgamle Grækenland og Nana Mouskouri.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 6

Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard har set den vidunderlige kortfilm: "Min far forfra", og byder velkommen til en snak om dokumentar genrens mange former og en film, der bryder det gængse, men som i den grad har vækket store følelser hos dem begge.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 5

Birgitte og Claus tager os med til Tunesiens bjerge med filmen "Brotherhood", hvor det at ikke at sige noget, er en af filmens største forcer. De snakker om ansigter som landkort, Tunesien All Inclusive og en helt ny streamingtjeneste.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 4

I denne episode skal vi høre om kortfilmen "Raymonde or the Vertical Escape". Claus og Birgitte tager uglemor i hånden og fortæller både om animationgenrens evne til at præsentere tabuer på en mere seervenlig måde, en ugles seksuelle frustration og religiøse åg.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 3

Denne episode af Kort er Godt! centrerer sig om filmen "Daimi" fra 2012. Claus og Birgitte tager os med til en verden, der byder på imponerende børneskuespil og en masse poetisk grimhed i en fortælling om, hvordan man finder hoved og hale i den virkelighed, man er havnet i.
Find afsnittet der, hvor du lytter til Podcast.

Se filmen her
Episode 2

Birgitte og Claus har taget kortfilmen "Ud, spring over, ind" under kærlig betragtning og krydret den med både universelle tråde om menneskets selvrealiserende lykkejagt, første gang Birgitte mødte instruktøren af filmen, Thomas Danneskov, og Claus' forhold til bacon.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 1

Vi skal høre om kortfilmen "Fauve", men der gemmer sig også fortællinger om hvordan, man signalerer, når man er færdig med at snakke, noget med fodlænker og en munk, der ikke længere mangler en kam!
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her