Podcast

Kort er godt!

I podcasten Kort er Godt! hylder værterne, festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard, det korte format i alle facetter.
Kortfilmen er naturligvis centrum i podcasten, og i hver udsendelse vil lytteren have mulighed for at se afsnittets udvalgte film på forhånd via et link på OFFs facebookside. Vi linker også nedenfor, når et afsnit offentliggøres. Det er dog på ingen måde nødvendigt at have set filmen for at lytte med.

Find os på Spotify, iTunes, PodimoPodbean eller der, hvor du lytter til Podcast.

Meld dig også gerne ind i vores facebookgruppe, hvor vi snakker videre om filmene: https://www.facebook.com/groups/kortergodt

Vi lyttes ved

 

Episode 21

I denne episode af Kort er Godt! tager Claus og Birgitte hjem til en ung kvinde, der holder fest, mens hendes lille datter er hjemme. Filmen er Milad Alamis Mommy, der modtog bedste danske kortfilm på OFF15, og Alami leverer en helstøbt film, der ganske fordomsfrit og fuldstændig hjerteskærende laver et nuanceret nedslag i den lille families liv og viser den svære balancegang mellem at være mor og ung teenager. Samtidig er det også en fortælling om en dyb kærlighed mellem mor og barn, der trods det udsigtsløse, hårde miljø i den grå boligblok tænder lys og skaber håb for fremtiden.
Vi krydser fingre og tror på, at kærlighed overvinder alt ❤
Find afsnittet lige dér, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 20

Claus Riis Østergaard og Birgitte Weinberger er tilbage i vante rammer og ser denne gang nærmere på det australske mesterværk Nursery Rhymes fra 2019 på bare 5 minutter. Filmen er superkort og kondenseret, og intet er, som det bør være, og trods sin korte spilletid sætter Nursery Rhymes et uudsletteligt aftryk. En stærk film der afføder en snak om fordomme og forståelse. Om eminent skuespil og sublim koreografi.
Afsnit 20 er også afslutningen på 2. sæson af Kort er Godt! the podcast og en slags jubilæum, så vores to værter kaster også et kærligt blik på alle de film, der har været berørt i de seneste ti episoder… tilsat lidt far-humor, naturligvis.
Sæson 3 – here we come ❤
Find afsnittet lige dér, hvor du lytter til dine podcasts!

Se filmen her
Episode 19

Afsnit 19 af Kort er Godt! the podcast blev optaget foran et yderst veloplagt publikum fredag aften under OFF20. Omdrejningspunktet er den norske kortfilm Small Talk af Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen – en film, der i et sindigt tempo og med knastør humor fremstiller det absurde i relationerne imellem os mennesker, når vi gør et stort nummer ud af samværet med vores nærmeste og samtidig undgår at tale om noget som helst af betydning. Skildringen er både grotesk og realistisk, og filmen er helt vildt relatérbar, tåkrummende og meget, meget underholdende.
Find afsnittet lige der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 18

Velkommen ombord i denne udgave hvor vi skal et smut til Slovenien og dyrke traktor-kærlighed på ganske lavpraktisk og særdeles højstemt plan. I den ti minutter lange dokumentarfilm Trahere fra 2017 får vi et unikt indblik i et virkelig billedskønt hjørne af verden, hvor de lokale - og i særdeleshed mændene - samles om deres fælles passion for smukke maskiner. Her er en traktor meget mere end bare et køretøj, og den her fine, hjertevarme kortfilm er både charmerende, jordnær og smuk på en helt særlig måde ❤
Hit episoden lige der, hvor du lytter til dine podcasts!

Se filmen her
Episode 17

Ta’ med Birgitte og Claus til julefest hos en familie, som måske har flere skeletter i skabet, end de selv helt er klar over. I Merry Christmas fra 2016 må hovedpersonen gribe chancen for at tage ordet og indvie familien i en hemmelighed, der måske kommer til at forandre deres alles liv for altid. Det er kort, godt, timet og tilrettelagt - og det er underholdende og inderligt intenst på én gang. Velbekomme, og rigtig glædelig jul!
Lyt til episoden lige dér, hvor du hitter dine podcasts!

Se filmen her
Episode 16

Grænsen er hårfin, og livet noget af en balancegang også i denne islandske kortfilm fra 2017 - Thick Skin. Det er en film om tillid og respekt for autonomi og sårbarhed, og om hvor svært det er at kommunikere med hinanden i alle mulige sammenhænge. Ikke desto mindre er det præcis det vores værter, Claus og Birgitte giver sig i kast med, når de taler nærmere om denne højaktuelle film, om skyld, sex og signaler og om hvor nødvendigt det er, at vi har mod til at tale direkte med hinanden, og få sagt fra i tide.
Find afsnittet lige præcis dér, hvor du lytter til dine podcasts!

Se filmen her
Episode 15

I denne episode kaster Birgitte og Claus sig over Ulaa Salims prisvindende kortfilm ”Vore fædres sønner”, som blandt andet modtog Publikumsprisen på OFF i 2015. Det er en film, der åbenhjertet viser os, hvor svært det er at føle sig hjemme, selv i et lille land som Danmark, hvor vi ellers bryster os af at være både rummelige og inkluderende.
Find afsnittet lige præcis der, hvor du lytter til dine podcasts!

Se filmen her
Episode 14

Kvindens krop er mange gange blevet tingsliggjort til glæde for andre end kvinden selv, men med denne uges skønne animationsfilm, polske ”Pussy” fra 2016, tager kvinden sit køn tilbage i en lystfuld og legende film om onani, kvinden og hendes kusse. Så rigtig hjertelig velkommen til podcasten Kort er godt! hvor Claus og Birgitte åbenhjertigt tager favntag med et stadig tabubelagt emne, når de inviterer dig til en snak om lethed, leg og lyst sammen og hver for sig.
Find afsnittet lige der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 13

Ta’ med Birgitte og Claus på roadtrip til Spanien, når de sammen ser nærmere på den prisvindende hollandske kortfilm "Sevilla" på 11 minutter fra 2012. I en gammel Volvo kaster tre unge sig ud på eventyr fulde af livslyst, boblende optimisme og en smittende kærlighed til hinanden og til livet. En tur der dog tager en drastisk drejning og ændrer deres liv for altid. Så hjertelig velkommen til en podcast om ungdom, udbekymrethed og skønhed. Om ikke kun at fokusere på målet men være tilstede i nuet på vejen derhen. Om ja-hatte og om, at vi må hjælpe hinanden med at blive ved med at springe nysgerrigt ud i verden, selv når voksenlivet rammer os.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 12

Nu bliver det uhyggeligt. Den gyser-elskende Claus Riis Østergaard tager den knap så kække Birgitte Weinberger med ind i mørket for at se det uhyggelige i øjnene. Sammen har de set hele tre ultrakorte, hårrejsende horrorfilm, som i den grad sætter aftryk. Velkommen til en veloplagt podcast om det frydefulde gys, hvor det hinsides på forunderlig vis får blandet sig undervejs…
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 11

Ta’ med Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard på besøg i en lille kystby i Columbia, hvor vi møder 8-årige Dulce, der skal lære at svømme. Et afsnit af Kort er godt! om klimaforandringer, usentimental kærlighed og nødvendigheden af at leve i pagt med naturen.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 10

Velkommen til denne helt særlige jubilæumsudgave hvor Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard med sangria i glasset taler om den hylende morsomme kortfilm ”Las Palmas”. En varm udgave af Kort er godt! hvor vores to værter også kigger tilbage på hele 1. sæson. En tour de force down memory lane med de første 10 fantastiske kortfilm og alle de tanker og følelser de har bragt med sig.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 9

Birgitte og Claus snakker os med tilbage til startskuden for dansk kortfilms guldalder, når de taler om ”Ernst og lyset” fra 1996. Det er kammerspil, tøhø-replikker og en mobiltelefon, der spiller en helt særlig rolle.
Find afsnittet der, hvor du lytter til dine podcasts.

Se filmen her
Episode 8

Birgitte og Claus ser i dette afsnit nærmere på den hårdt pumpede og ekstremt flotte kortfilm ”Habana” fra 2014. En sort/hvid udgave af Kort er godt! om genremix, found footage, monstre og muskelhunde i en dystopisk nærfremtidsfortælling fra Cuba.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 7

I denne udgave af Kort og godt! skal vi med Claus Riis Østergaard og Birgitte Weinberger et smut til Grækenland for at se nærmere på en hårrejsende animationsfilm fra 2014: "Dinner for Few". Kortfilmen er en sociopolitisk allegori over samfundet, der munder ud i en podcast om magtliderlige svin, demokrati, det oldgamle Grækenland og Nana Mouskouri.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 6

Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard har set den vidunderlige kortfilm: "Min far forfra", og byder velkommen til en snak om dokumentar genrens mange former og en film, der bryder det gængse, men som i den grad har vækket store følelser hos dem begge.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 5

Birgitte og Claus tager os med til Tunesiens bjerge med filmen "Brotherhood", hvor det at ikke at sige noget, er en af filmens største forcer. De snakker om ansigter som landkort, Tunesien All Inclusive og en helt ny streamingtjeneste.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 4

I denne episode skal vi høre om kortfilmen "Raymonde or the Vertical Escape". Claus og Birgitte tager uglemor i hånden og fortæller både om animationgenrens evne til at præsentere tabuer på en mere seervenlig måde, en ugles seksuelle frustration og religiøse åg.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 3

Denne episode af Kort er Godt! centrerer sig om filmen "Daimi" fra 2012. Claus og Birgitte tager os med til en verden, der byder på imponerende børneskuespil og en masse poetisk grimhed i en fortælling om, hvordan man finder hoved og hale i den virkelighed, man er havnet i.
Find afsnittet der, hvor du lytter til Podcast.

Se filmen her
Episode 2

Birgitte og Claus har taget kortfilmen "Ud, spring over, ind" under kærlig betragtning og krydret den med både universelle tråde om menneskets selvrealiserende lykkejagt, første gang Birgitte mødte instruktøren af filmen, Thomas Danneskov, og Claus' forhold til bacon.
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her
Episode 1

Vi skal høre om kortfilmen "Fauve", men der gemmer sig også fortællinger om hvordan, man signalerer, når man er færdig med at snakke, noget med fodlænker og en munk, der ikke længere mangler en kam!
Find afsnittet der, hvor du lytter til podcasts.

Se filmen her