fbpx

Med Skolen I Biografen Efterår 2019: Made in Europe

Med OFF og skolen i biografen

Med Skolen I Biografen (MSIB) er Det Danske Filminstituts landsdækkende skolebioordning. MSIB har eksisteret siden 2000 og omfatter i dag cirka 120 biografer, 80% af landets kommuner og har 260.000 årlige deltagere. Ambitionen er at give skolen langt bedre vilkår for at bruge biografen som klasseværelse og kvalificere filmundervisningen i skolen ved at bringe en lang række kvalitetsfilm fra hele verden til danske skoleelever – og give dem mulighed for at se filmene i den lokale biograf. Til samtlige film er der udarbejdet undervisningsmateriale, der er gratis at hente og anvende.

MSIB har naturligvis også en fynsk afdeling. Med Skolen I Biografen på Fyn er et samarbejde mellem Kulturregion Fyn, Det Danske Filminstitut, de fynske biografer, OFF – Odense International Film Festival og Center for Undervisningsmidler. Det seneste program omfatter syv spillefilm og et kortfilmsprogram, som vises i efteråret 2019 og foråret 2020.

Kortfilmen er en genre, der tager publikum vidt omkring på ganske kort tid. Med sin intense fortælleform og den korte spilletid er kortfilmen som skabt til brug i undervisning og et medie, der egner sig fantastisk til at sætte vigtige emner på dagsordenen i klasselokalet. OFF ønsker at bidrage til undervisningen i udskolingen med festivalens omfattende viden og erfaring om kortfilm og – som en del af ’Med Skolen i Biografen’ – at støtte udviklingen af en biografkultur blandt de unge. Festivalen har desuden et stort ønske om at give kortfilmen en mere fremtrædende rolle i filmkulturel formidling og i de unges film- og medieforståelse.

OFF mærker tydeligt, at flere undervisere har interesse for kortfilmens egenskaber. Målsætningen for årene 2017/2018 på 1000 besøgende på Fyn blev nået til fulde; hele 1.700 elever var i biografen og se korte filmperler. Ambitionen for perioden 2019-2021 er at udvide tilbuddet nationalt – en ambition, der allerede ser ud til at lykkes, idet Syd- og Sønderjylland allerede er med i ordningen denne sæson.

 

Made in Europe

Sæsonens kortfilmprogram fra OFF henvender sig til 7.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne. Programmet rummer kortfilmpakken ’Made in Europe’: En pakke sammensat af fem kortfilm, der er vidt forskellige, men alle har til fælles, at de er lavet i Europa. Pakken tager publikum med på en rejse i Europas mangfoldighed og diversitet og berører gennem kortfilmens linse vigtige emner på den europæiske dagsorden. Seeren havner midt i en familiekonflikt hos en sigøjnerfamilie i Rumænien; tages tilbage til borgerkrigen i Bosnien i 1990’erne; er på campingtur med en dansk pige og en kurdisk flygtning; sidder med ved bordet, når grådigheden tager over; og får indblik i en nordisk familiesaga, hvor samtalen ikke altid flyder lige let.

De fem kortfilm i kortfilmpakken for skoleåret 2019 / 2020:

  1. Written/Unwritten (Rumænien, 2016, 20 minutter)
  2. The Chicken (Tyskland, Kroatien, 2014, 15 minutter)
  3. Rain on Canvas (Danmark, 2017, 15 minutter)
  4. Dinner for Few (Grækenland, 2014, 10 minutter)
  5. Small Talk (Norge, 2015, 21 minutter)

Kortfilmprogrammets samlede varighed er cirka 90 minutter inklusiv en kort introduktion. Filmene vises med engelske undertekster.

Til kortfilmpakken er udarbejdet et undervisningsmateriale, der både kan anvendes i udskoling og på ungdomsuddannelserne. Opgaverne er konstrueret på en måde, så de tilgodeser det store spænd i klassetrin, og hver især byder på mulighed for at svare simpelt eller mere komplekst.
Find undervisningsmateriale, samt filmklip til analyse, HER: filmportalfyn.dk eller filmfestival.dk.

Tilmelding
Fra den 7. september er der åbent for anden runde af billetbooking til MSIB i efterårssæsonen 2019. Man kan således stadig nå at sikre sin klasse en tur i biografen til ’Made in Europe’. Billetpris er 18 kr. pr. deltager.
Se spilletider og book billetter på: https://hval.dk/mitcfu/msib/velkommen.aspx
Spilletider for kortfilmpakken Made In Europe:

BIOGRAF DATO
KinoVino, Nyborg 29.10
Cafe Biografen, Odense 7.11
Ringe Bio, Ringe 12.11
Nordisk Film Biografer, Odense 13.11
Panorama, Middelfart 21.11
Aarup Bio, Aarup 5.12
Scala Svendborg, Svendborg 10.12
Bio Andelen, Ærø 12.12