fbpx

Åbningsdag for filmskabere: Indsend din kortfilm til udtagelse nu!

Danske og internationale filmskabere, der drømmer om at være en del af det oscarkvalificerende konkurrenceprogram på næste års filmfestival i Odense, kan nu flytte deres film fra klipperummet ud i virkeligheden: Fredag den 15. november 2019 åbner OFF for indsendelse af kortfilm til festivalen i 2020.

Omfattende udvælgelsesproces

Forud for den seneste filmfestival modtog OFF flere end 3.200 kortfilm – næsten 25% flere end i 2018. Det er derfor ikke alene en omfattende udvælgelsesproces, men også hård konkurrence, de mange indsendte kortfilm står overfor. Og lige så vanskeligt, det er at blive en del af det oscarkvalificerende konkurrenceprogram, lige så svært er det at befinde sig i den anden ende af udvælgelsen, fortæller festivalleder Birgitte Weinberger, der selv sidder med i selektionsjuryen:

”Festivalorganisationen forbereder sig netop nu på de kommende måneders hårde selektionsforløb. En præjury gennemser samtlige indsendte film og giver dem karakter fra 1-10, og derefter gennemser en udvælgelsesjury alle film, der har fået karakteren 10. Udvælgelsesjuryen ser hundredvis af film; det er en intens proces, men bestemt også både inspirerende, underholdende og øjenåbnende. Dét arbejde glæder jeg mig utroligt meget til at tage fat på endnu engang.”

Fire konkurrencer med Oscarkvalificering

Konkurrenceprogrammet består i 2020 af fem centrale konkurrencer: Hovedkonkurrencen, den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen, Dokumentarkonkurrencen samt Ungdomskonkurrencen, hvoraf de fire førstnævnte hver især indeholder oscarkvalificerende kategorier. Hovedkonkurrencens HCA Award er den største pris med en pengepræmie på 35.000 DKK og en direkte indstilling til Oscarakademiets udvælgelsesjury.

Oscarstatuetten er ikke den eneste prestigefyldte pris, vinderne af OFFs konkurrencer får udsigt til: Fra 2019 er OFF EFA-kvalificerende og kan indstille film til kortfilmkategorien ved The European Film Awards. Ydermere har OFF siden 2016 samarbejdet med Det Danske Filmakademi, som hvert år uddeler Robert Prisen til de bedste danske film. Samarbejdet bevirker, at alle danske kortfilm skal igennem OFFs udvælgelse for at komme i betragtning til en Robert Pris. De fem nominerede kortfilm til Robert Prisen annonceres ved OFF Awards i slutningen af festivalugen.

Der er således meget på spil – og meget at vinde – når man sender sin film ind til udvælgelse hos OFF.

Tilmelding

OFF modtager film i alle genrer med en varighed på maks. 30 minutter. Det er et krav, at filmen er færdiggjort i 2019 eller 2020. Frist for tilmelding er onsdag den 1. april 2020. Interesserede kan finde nærmere specifikationer og yderligere information HER.